Metro-portal.hr

objavljeno 09.11.2011. 08:38:43
LAKI PLIJEN HAKERIMA

Muškarci češće nasjedaju na muljaže putem Facebooka

Provedeno istraživanje pokazalo je kako su muškarci podložniji od žena da prihvate prijateljstvo od nepoznate osobe i na taj način postanu laka meta za cyber zločin

Fotografija vijesti

Anketa provedena među više od 1500 korisnika interneta u SAD-u i Velikoj Britaniji pokazala je da su muškarci podložniji od žene da nasjednu na neku muljažu boraveći na socijalnim mrežama, a za sve je kriva seksualna požuda, piše Daily Mail.

Naime, istraživanje je pokazalo kako muškarci lakše prihvaćaju prijateljstva s nepoznatim osobama, pogotovo ako im zahtjev pošalje zgodna i oskudno odjevena žena, i na taj način hakerima daju pristup svojim osobnim podacima koji oni mogu iskoristiti za neki cyber zločin. Čak 45 posto ispitanika je prihvatilo prijateljstvo od nepoznate osobe.

S druge strane žene su opreznije sa svojim osobnim podacima i nerado prihvaćaju nepoznate osobe za svoje prijatelje, a to pokazuju i brojke - 64,2 posto ispitanica odbija nepoznate osobe i njih 84 posto ima zatvoren profil kako netko koga ne znaju ne bi pretraživao njihove osobne podatke.  

Istraživanje je provela kompanija Bitdefender koja se bavi proizvodnjom antivirusnih programa.

09.11.2011. 08:38:43
http://metro-portal.hr/muskarci-cesce-nasjedaju-na-muljaze-putem-facebooka/65285/