Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2009. 16:18:44
kroz želudac

Muškarce najviše uzbuđuje miris lavande i pite od bundeve

Ne biste vjerovali što sve može uzbuditi muškarce - miris krafni, kokica, brusnica...

(DeviantArt)

Želite li uzbuditi svog partnera ne morate se služiti nikakvim posebnim i ekstravagantnim afrodizijacima. Dovoljno je da ispečete pitu od bundeve ili osvježite dom mirisom lavande.

Pokazala je to studija Instituta za istraživanje mirisa i okusa u Chicagu. Dr. Alan Hirsch otkrio je da muškarci najjaču erekciju postižu upravo kad mirišu toplu pitu od bundeve, a jednako djeluje i miris lavande.

Dr. Hirsch pomoću aparature je pratio kako se 31 muškarcu penis puni krvlju tijekom udisanja raznih mirisa. Prilikom udisanja arome lavande ili mirisa pite od bundeve protok krvi povisio se za čak 40 posto. Iza pite od bundeve i lavande slijedio je miris krafne i crnog gospinog bilja koji povisuju protok krvi za 31,5 posto.

Zanimljiv popis nastavlja se s mirisom krafne i cole, koji zajedno povisuju protok krvi za 12,5 posto. Đurđice ga povisuju za 11 posto, kokice s maslacem za devet, a brusnice za samo dva posto.

Osim u muškaraca, dr. Hirsch je pratio utjecaj raznih esencija na žensku podražljivost i otkrio da se prokrvljenost ženskih genitalija povisuje za 13 posto prilikom udisanja mirisa bombona od gospinog bilja, a u istom postotku prokrvljenost povisuje miris krastavaca. I žene uzbuđuje pita od bundeve i miris lavande, ali i čokolada.

27.11.2009. 16:18:44
http://metro-portal.hr/muskarce-najvise-uzbudjuje-miris-lavande-i-pite-od-bundeve/27376/