Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2011. 10:19:00
TO JE LJUBAV

Murdocha čeka ispitivanje i u Australiji, supruga čvrsto uz njega

VIDEO: Tigrovim skokom na prosvjednika, Wendi Deng postala je u utorak neočekivana heroina u obrani svog vremešnog supruga

Rupert Murdoch
Rupert Murdoch (YouTube)

Rupert Murdoch, osnivač medijske tvrtke News Corp., morat će i u Australiji odgovoriti na "teška" pitanja, izjavila je u srijedu australska premijerka Julia Gillard, dok u Australiji raste pritisak oko pokretanja istrage nakon medijskog skandala u Britaniji, piše Hina.

Gillard je odbila komentirati Murdochove izjave u utorak pred britanskim parlamentarnim povjerenstvom, ali je rekla da je australska javnost zabrinuta.

Australac Murdoch u svojoj je domovini počeo podizati svoju medijsku tvrtku prije nego li je od nje napravio transkontinentalno carstvo. Ondje posjeduje novine i tv postaje, okupljene u tvrtku News Limited koja dominira australskim tržištem medija.

"Ne želim komentirati njegove izjave, ali mislim da si Australci postavljaju pitanja o News Limitedu u Australiji i žele da podružnica odgovori na teška pitanja", kazala je Gillard.

Direktor australske podružnice News Corpa John Hattigan kazao je da u Australiji nije bilo ničeg usporedivog s prisluškivanjem kakvo su provodili novinari britanskog tabloida News of the Worlda, koji je Murdoch zatvorio.

Hartigan je kazao da je spreman surađivati s istražnim povjerenstvom čije osnivanje zahtijeva australska Stranka zelenih. Gillard je rekla da je otvorena prema tom prijedlogu.

Murdochova supruga postala zvijezda dana

Tigrovim skokom na prosvjednika, Wendi Deng postala je u utorak neočekivana heroina u obrani svog vremešnog supruga, medijskog mogula Ruperta Murdocha. Wendi Deng (42), treća gospođa Murdoch, žena iz kineske srednje klase koja se udala za jednog od najmoćnijih ljudi svijeta, javno je pokazala kako se stoji uza svog muškarca.

Diplomirana poduzetnica sa sveučilišta Yale, strastvena vježbačica joge i bivša zaposlenica News Corpa reagirala je brže nego itko, uključujući i Murodchova sina Jamesa i zaštitare, kada je pri kraju saslušanja u britanskom parlamentu ljutiti muškarac pokušao na njezina supruga baciti tanjur pun pjene za brijanje. Lansirala se iz svoje stolice, jedan red iza Murdochove, i pljusnula napadača u sceni koji su u izravnom prijenosu vidjeli milijuni gledatelja.

"To je naša Wendi", napisao je novinar vanity Faira, autor Murdochove biografije. "Ona je sjajna, nevjerojatno puna energije i inteligencije", dodao je.

Njezin potez izazvao je oduševljenje na Weibou, kineskoj inačici Twittera. "Reagirala je super-brzo. Na kraju dana, ona je jedina heroina", napisao je jedan sljedbenik. "Kada se ženiš, ženi Kineskinju. U opasnosti, ona će reagirati", dodao je drugi.

Wendi Deng, kći vlasnika manje tvornice iz Guangzhoua, upoznala je Murdocha 1998. kada je kao mlada poduzetnica dobila zadaću da bude njegova prevoditeljica tijekom posjeta Kini. Godinu kasnije Murdoch se razveo od svoje druge supruge i vjenčao s Wendi. Imaju dvije kćeri, Grace i Chloe.

20.07.2011. 10:19:00
http://metro-portal.hr/murdocha-ceka-ispitivanje-i-u-australiji-supruga-cvrsto-uz-njega/61477/