Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2012. 10:48:00
ZORAN MILANOVIĆ

MUP ipak neće dopustiti okupljanje neonacista u Zagrebu?

"Neće se dozvoliti okupljanje onih koji pozivaju na rušenje ustavnog poretka. Naša je obveza da se takvim idejama suprotstavimo", rekao je premijer na sjednici Vlade

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što su prve informacije bile da je najavljeni skup pristaša ekstremne desnice predviđen za subotu u Zagrebu dobio sve potrebne dozvoe, čini se kako će MUP na kraju ipak zabraniti skup, prenosi Tportal.

Vijest je na samom početku sjednice Vlade objavio sam premijer Milanović te naglasio kako te stvari u Hrvatskoj neće proći.

'Imam rješenje ministra unutarnjih poslova kojime se zabranjuje okupljanje ekstremne desnice u Zagrebu. Razlozi su svjetonazorski i politički. Oni koji pozivaju na grabež teritorija mogu doći kao turisti, ali ne kao politički prosvjednici. Oni koji organiziraju prosvjede moraju znati da neće tako nešto proći. Neće se dozvoliti okupljanje onih koji pozivaju na rušenje ustavnog poretka. Naša je obveza da se takvim idejama suprotstavimo", rekao je premijer te potvrdio da je MUP odlučio zabraniti skup koji je zadnjih dana digao javnost na noge.

12.04.2012. 10:48:00
http://metro-portal.hr/mup-ipak-nece-dopustiti-okupljanje-neonacista-u-zagrebu/69978/