Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2010. 10:52:00
SVE IH POMELA

MTV Video Music Awards: Lady Gaga osvojila osam nagrada

GALERIJA - Osim Lady Gage, jedini višestruki pobjednik večeri bio je Eminem

Beyonce
Beyonce (Getty Images)

Američka pop zvijezda Lady Gaga osvojila je osam video nagrada MTV-ja na dodjeli u nedjelju navečer u Los Angelesu, uključujući i onu za video godine.

Video spot za pjesmu "Bad Romance", osim nagrade za video godine, proglašen je najboljim u kategorijama najboljeg ženskog video spota, najboljeg pop videa, najboljeg plesnog videa te za najbolju koreografiju, montažu i režiju. Zajedno s Beyonce s pjesmom "Telephone" pripala joj je i nagrada za najbolju suradnju.

>>GALERIJA - Lady Gaga u haljini od sirovog mesa

Lady Gaga time se izjednačila s norveškom skupinom a-ha koja je 1986. godine također otišla kući s osam nagrada. Neupitni rekorder i dalje je Peter Gabriel koji je godinu kasnije za inovativni spot za "Sledgehammer" osvojio devet nagrada.

Jedini preostali višestruki dobitnik u nedjelju navečer je reper Eminem, koji je osvojio dvije nagrade, za najbolji muški video i najbolji hip-hop video za pjesmu "Not Afraid".

Osim njih dvoje, na dodjeli nagrada, među ostalima, uživo su nastupili Kanye West, Linkin Park, Mary J. Blidge, Drake, Usher, Justin Bieber.(hna/metro-portal)

13.09.2010. 10:52:00
http://metro-portal.hr/mtv-video-music-awards-lady-gaga-osvojila-osam-nagrada/47846/