Metro-portal.hr

objavljeno 25.12.2009. 17:15:46
KREATIVNI PRAZNICI

MSU i Žar ptica pripremili programe za djecu

Radionice, predstave i edukativni programi za dodatno uživanje u blagdanskim praznicima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/Cropix)

Muzej suvremene umjetnosti (MSU) koji je nedavno počeo s radom na novoj lokaciji, ovog će vikenda otvoriti vrata i djeci - u subotu, 26. prosinca u Muzeju će se održati kazališna predstava "Rampuš bajka", a dan kasnije kreativna likovna radionica.

U dvorani "Gorgona" zagrebački "Tigar teatar" izvest će lutkarsku predstavu "Rampuš bajka", o dobrom duhu i zaštitniku šume koji će podučiti djecu o čuvanju prirode.

Besplatna kreativna radionica "Glave: portret i autoportret", namijenjena djeci između 10 i 15 godina te njihovim roditeljima ili pratiteljima, održat će se u nedjelju, 27. prosinca, u prostoru "Školica", u prizemlju Muzeja.

Radionica je nadahnuta djelom Ivana Kožarića, a voditeljica radionice, akademska slikarica Ksenija Filipović, predstavit će mogućnosti izrade portreta i autoportreta od raznih materijala.

Gradsko kazalište "Žar ptica" će 8. i 9. siječnja igrati besplatne predstave za osnovnoškolce i predškolarce koji će zimske praznike provesti u Zagrebu.

Prvi dan izvest će se predstave "Čudesni svijet brojeva" i "Vesela bajkovnica", a drugi dan predstava "Reumatični kišobran". (hina/metro-portal)

25.12.2009. 17:15:46
http://metro-portal.hr/msu-i-zar-ptica-pripremili-programe-za-djecu/29356/