Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2014. 16:34:00
U KAKVOM DRUŠTVU ŽIVIMO

Mršavost usrećuje ženu kao nijedan muškarac

Niti savršen muškarac ne može ženu usrećiti koliko to može ''idealna'' težina, pokazalo je 24-godišnje istraživanje

Mršavost usrećuje ženu kao nijedan muškarac
Mršavost usrećuje ženu kao nijedan muškarac (Shutterstock)

Ženama je mršavost važnija od ljubavi, navodi novo istraživanje. Pokazalo se, naime, da ženu više od bilo kojeg muškarca usrećuje idealna težina, a prekomjerna težina uzrokuje veću patnju i tugu od samoće.

Istraživanje objvaljeno u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences reports proveli su tijekom 24 godine (od 1984. do 2008.) znanstvenici s njemačkog instituta Max Planck na tisućama Nijemica. Rezultati su pokazali da je mršavost pokretač sreće u ženinom životu koju ne može zamijeniti niti savršen muškarac.

>> Debljanje je najveći strah i zdravih i zadovoljnih žena

Stručnjaci kažu da je stigma oko prekomjerne težine postala toliko velika da može utjecati na gotovo svaki aspekt života. Kako za ''Daily Mail'' kaže psihologinja Pam Spurr, žene s prekomjernom težinom uvijek misle na svoju težinu, a nažalost živimo u društvu koje stalno ocjenjuje veličinu, oblik i privlačnost.

S druge strane, biti samac više nije takav tabu (barem na zapadu, o Hrvatskoj bi se sigurno dalo raspravljati). ''Netko može reći 'Ona je sama ali je prekrasna'. Takva žena može biti jako usamljena ali ima puno više nade'', kaže dr. Spurr.

14.04.2014. 16:34:00
http://metro-portal.hr/mrsavost-usrecuje-zenu-kao-nijedan-muskarac/49244/