Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2011. 11:43:00
TAJNE O TRAPERICAMA

Mršavost nije uvijek u modi

Traperice postoje da ih popunite svojim oblinama, a ne da vam se stražnjica u njima objesi ili bude previše stisnuta, smatra nedašnji top model Paige Adams-Geller

Traperice su uvijek u modi
Traperice su uvijek u modi (Shutterstock)

Ime Paige Adams Geller (na fotografijama) mnogima od vas ne znači ništa. Ali možda uskoro promijenite mišljenje. Radi se o bivšem top modelu i kraljici ljepote koja je dugi niz godina bitku vodila s anoreksijom, sve kako bi zadovoljila standarde modne industrije. Ali njena karijera je pravom uzlaznom putanjom krenula tek kad se popunila do normalne i zdrave razine.

„Kad sam išla na tretmane (zbog anoreksije), brzo sam dobila na težini i to je bio zastrašujući osjećaj jer jednostavno ne znate kad će to prestati", prisjeća se Paige. Međutim, tada je upoznala ekipu iza brenda Lucky Brand Jeans koja ju je uvjerila da ima savršene proporcije za njihovu liniju odjeće. To je bila svojevrsna nagrada za malo popunjen i istinski ženskih zaobljen izgled koji je krasio Paige.

Po američkim mjerilima, ona je spadala pod veličinu 6 (u Europi općenito je to 36 za žene). Ona je sa svojim oblinama savršeno odgovara za nošenje traperica koje su joj neopisivo bolje pristajale nego njenim kolegicama veličine 0 (podrazumijeva ukupne mjere od 76-56-81 centimetara do 84-64-89 centimetara). Štoviše, tako je dobro izgledala u njima da je postala jedna od najtraženijih modela.

Paige bi u slučaju da smršavi na klasičnu razinu anoreksičnih modela i manekenki ostala bez angažmana tako je da je odlučila učiniti sve da ostane u zdravo popunjenom stanju. A iskustvo iz svoje karijere joj je uvelike pomoglo u tome. Štoviše, ona je svoja saznanja pretočila u pravu malu odjevnu znanost koja se manifestirala u obliku knjige i internetske stranice paigeusa.com. Ona je nedavno debitirala sa svojom markom Paige Denim. Često ponavlja da su traperice namijenjene tome da ih popunite, a ne da vam stražnjica bude obješena ili previše stisnuta ili da je uopće nemate. Ona je čak znala previše mršave modele poslati natrag u agencije iz kojih su došli jer ih nije smatrala pogodnima za nošenje njene odjeće.

Bilo kako bilo, Paige je spada u one rijetke primjere koji ljepotu ne definiraju po broju vidljivih rebara. Upravo iz toga i još brojnih drugih pogrešnih percepcija vezanih za ljepotu odlučila je širokom puku udijeliti i nekoliko savjeta (njene modele nose neke od najpoznatijih holivudskih zvijezda, ali njoj je u interesu da u odjeći uživa i što više 'običnih smrtnika'). Obzirom da su traperice danas najpopularniji odjevni predmet, evo što ona savjetuje

Prvo i osnovno, zaboravite na brojeve u vašim hlačama. Ljudi mogu postati toliko opsjednuti veličinama, ali u stvarnosti prava veličina sama po sebi ne postoji.

Kad obučete neke hlače, umjesto da samo hodate, probajte i sjediti u njima. Ako vam se vidi vrh razmaka između stražnjica, te hlače nisu za vas. Paige kaže da je test sjedenja nešto što gotovo nitko ne radi kad kupi hlače. Poslije obično bude kasno.

Ali to ne znači da morate kupovati prevelike hlače. S vremenom se većina njih istegne - zato kad ih kupujete, malo se istežite u njima, hodajte, presavijajte ih čisto da vidite kako se ponašaju. Ne želite izgledati vrećasto u njima. Gomilu korisnih savjeta o hlačama i trapericama možete pronaći na njenoj internetskoj stranici.

25.09.2011. 11:43:00
http://metro-portal.hr/mrsavost-nije-uvijek-u-modi/46044/