Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2013. 16:20:00
SAVJETI

Mršavite uz savjete dr. Oza

Dr. Mehmet Oz proučio je nacionalne kuhinje svijeta i u tri je pronašao sjajne savjete kako izgubiti kilograme

Kiselo povrće gotovo da i nema kalorija
Kiselo povrće gotovo da i nema kalorija (FreeDigitalPhotos)

Dr. Oz nametnuo se zadnjih par godina kao najveći autoritet zdravog načina života, demistificirajući mnoge mitove i dajući kvalitetne savjete za gubitak kilograma, a u jednoj od svojih nedavnih emisija dao je tri sjajna savjeta kako skinuti višak kilograma bez drastičnih dijeta.

Proučavajući nacionalne kuhinje svijeta došao je do tri namirnice koje osiguravaju mršavljenje ako ih uključimo u svakodnevnu prehranu. Prema njegovom izračunu, na taj se način može izgubiti 8 kilograma u godinu dana, bez odricanja i dijeta.

Prvu je namirnicu pronašao u Mađarskoj gdje se tradicionalno radi ukiseljeno povrće koje je vrlo čest prilog i grickalica na mađarskim stolovima. Dr. Oz tvrdi da je upravo to tajna dobre linije Mađarica jer ukiseljeno povrće gotovo i da nema kalorija, a ocat sprječava rast masnih stanica. Tijekom pripreme treba pripaziti na količine šećera i soli kako ne bi pretjerali.

Druga namirnica stiže iz Švicarske, gdje je ranojutarnja porcija mueslija od integralnih žitarica recept za vitku liniju. Cjelovite žitarice vas brzo zasite i drže pod kontrolom žudnju za slatkom hranom, a sitost traje dugo. Ako se jedu sa svježiim bobičastim voćem i orašastim plodovima, još i bolje.

Treća i zadnja tajna dobre linije leži u rooibos čaju, tradicionalnom napitku u Južnoafričkoj republici. Rooibos čaj ne sadrži kofein pa se može konzumirati u bilo koje doba dana, prirodno je slatkast pa ga ne treba dodatno zaslađivati. Pije se i hladan, često se miješa s narančinim sokom, a ako zamijenite jednu šalicu kave dnevno ovim čajem, za godinu dana ćete izgubiti 3.42 kilograma. 

Zanimljivo i korisno, a vrlo jednostavno ...

30.12.2013. 16:20:00
http://metro-portal.hr/mrsavite-uz-savjete-dr-oza/82436/