Metro-portal.hr

objavljeno 24.10.2013. 15:10:00
H2O

Mršavite uz dovoljno vode

Veća količina vode spriječit će unos većeg broja kalorija iz hrane i osim što ćete bitl hidratizirani, bit ćete i lakši

Dovoljno vode sprječava debljinu
Dovoljno vode sprječava debljinu (Arhiva)

Voda nam je nužno potrebna za preživljavanje, ali je osim toga priroda osigurala i da od nje imamo druge koristi, pa je treba doživljavati kao saveznika u borbi s viškom kilograma. 

Osobe s previše kilograma većinu svojih kalorija uzima iz hrane, a stručnjaci tvrde da se taj problem lako može riješiti s osam do deset čaša vode dnevno, koje će vam pomoći smanjiti indeks tjelesne mase na prihvatljivu razinu.

Unos dovoljnih količina vode prisilit će vas da manje jedete, a ako njome zamijenite i kalorična pića, bit ćete na konju. Stručnjaci za prehranu predlažu da prije obroka popijete do 500 ml vode što će vas djelomično zasititi i onemogućiti prevelik unos hrane. 

Voda također pomaže u sagorijevanju masti, jer ćete sagoriti i do 50 posto više masti ako pijete vodu, a ne različita kalorična pića.

Za kraj, znate vjerojatno da jutro nakon pijanke nije pretjerano dobro jutro, no brzo ćete ga popraviti s nekoliko čaša vode. Mamurluk je dijlelom posljedica dehidracije zbog konzumiranja previše alkohola, pa ćete na taj način napuniti tijelo vodom i smanjiti probleme.

24.10.2013. 15:10:00
http://metro-portal.hr/mrsavite-uz-dovoljno-vode/81240/