Metro-portal.hr

objavljeno 21.10.2010. 22:00:00
TKO JE PRVA KARIKA?

Mravak izašao iz zatvora

Uskoro će se saznati tko je prva karika u lancu, poručio je odvjetnik Ivana Mravaka okupljenim novinarima

Ivan Mravak
Ivan Mravak (Bruno Konjevic / CROPIX)

Bivši direktor HEP-a Ivan Mravak večeras je pušten iz zatvora u Remetincu nakon što je sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda udovoljila zahtjevu USKOK-a i ukinula mu istražni zatvor u kojem je bio od srpnja ove godine.

Zatvorski krug Mravak je napustio oko 20,40 sati, a na slobodi su ga dočekali sin i odvjetnik Branko Šerić. Noseći torbu s osobnim stvarima Mravak je prošao pokraj novinara gotovo svih hrvatskih medijskih kuća, sjeo u automobil i otišao kući. "Sve je u redu. Za sve ostalo obratite se mom odvjetniku", kratko je izjavio Mravak.

Njegov odvjetnik Branko Šerić kazao je da istrage o svim nepravilnostima koje se Mravku stavljaju na teret teku i dalje te da se u konačnici mogu očekivati i iznenađenja. Dodao je da će Mravak i dalje biti na raspolaganju USKOK-ovim istražiteljima.

Na novinarsko pitanje tko je zadnja karika u lancu u istragama o kojima je Mravak posljednjih dana govorio USKOK-ovim istražiteljima, Šerić je odgovorio protupitanjem: "Možete me pitati i tko je prva karika. To ćete uskoro saznati", kazao je odvjetnik.

Odluku o puštanju iz istražnog zatvora oko 19,30 sati donijela je sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić, nakon što je USKOK zatražio da se bivšeg direktora HEP-a nakon pet mjeseci "iza rešetaka" pusti na slobodu.

Kao razlozi za njegovo zatvaranje ranije se navodila opasnost od utjecaja na svjedoke i mogućnost ponavljanja kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.(hina/metro-portal)

21.10.2010. 22:00:00
http://metro-portal.hr/mravak-izasao-iz-zatvora/50103/