Metro-portal.hr

objavljeno 31.01.2013. 17:02:00
SPOT

Mračni predmet želja

Ženska verzija evergrina „Osmijeh“ - Ana Majhenić u zagrljaju s cimericom

Hit Drage Mlinarca u novom ruhu
Hit Drage Mlinarca u novom ruhu (Ana Mihalić)

U vrijeme podjele zemlje oko pitanja spolnog odnosa evo nam i jednog glazbenog spota koji je vrlo jasno zauzeo stranu.Grupa Mračni predmet želja snimila je spot za pjesmu „Osmijeh" u kojoj pjevačica/glumica Ana Majhenić poručuje „tako mi draga znaj izgledaš ti" svojoj - cimerici (u spotu mlada glumica Ana Vučak).

Veliki hit Drage Mlinarca ovoga je puta dobio ruho Stax/Motown soula, s gitarskim citatom Beatlesa („Taxman") i Jama („Start") koji izvodi naš cijenjeni redatelj Ognjen Sviličić. Za aranžman je uz bend zaslužan Ivan Piko Stančić, a glazbenu produkciju pjesme potpisuje bubnjar u bendu, kritičar i publicist Arsen Oremović. 

 „Osmijeh" je hrvatski standard i svaki pošteni glazbenik ga je barem jedanput odsvirao. Ideja za "Taxman" gitaru je Pikina, a to sto sve vuče na Jam, razlog je da smo to slušali godinama objašnjava Ognjen Sviličić.

Pogledajte spot


Ana Majhenić, koja se našla u škakljivim scenama s imenjakinjom Anom Vučak, kaže:

„Osmijeh" Drage Mlinarca mi je jedna od dražih pjesama. Uopće. Čast mi je pjevati ju. Bilo mi je zabavno snimiti ju kao žena ženi. Zašto ne. Lijepo je da cura svojoj curi pjeva tako prekrasne ljubavne stihove. Snimanje spota je bilo veselo. Super je bila ekipa, a Arsen nam je svima skuhao večeru u pauzi snimanja - zaključuje Ana koja ovih dana završava pripreme za premijeru predstave „Mačka na vrućem limenom krovu" virovitičkog kazališta u režiji Same M. Streleca.

Spot pjesme „Osmijeh" režirao je Filip Maloča. Bilo mi je jako interesantno raditi na ovom projektu, pogotovo kada se uzme u obzir da mi je to prvi spot, pa je i izazov bio velik - kaže Maloča - S obzirom na činjenicu da pjesmu pjeva žena, željeli smo koketirati sa lezbijskom tematikom, a to je danas ionako u modi.

Iskorištava li bend situaciju s polemikama oko zdravstvenog odgoja?

Ma kakvi, pjesma je u ovoj ženskoj verziji snimljena još prije godinu dana - kaže bubnjar i producent pjesme Arsen Oremović.

A računa li spot na kontroverznost za veću gledanost? I hoće li to možda utjecati na njegovo (ne)vrćenje na TV postajama?

Ne vidim ništa kontroverzno u tome kada se žene ljube ili kada su nježne jedna prema drugoj. Ne računamo na te jeftine štoseve, napravili smo naprosto verziju koju nam je bilo gušt raditi, a tko je želi prikazivati neka prikazuje ili ne prikazuje u skladu s vlastitim doživljajem spota i pjesme. Izgleda mi da se danas sve što se tiče osjetilnog, ugodnog i strasnog prikazuje kao nešto senzacionalističko, kontroverzno i nenormalno, djelomično zbog medija koji to napuhuju, djelomično zbog toga što se ljudi zapravo prave blesaviji nego što jesu, ili ih netko drugi takvima pravi. Svima je njima poruka - osmijeh na lica!" - kaže Oremović.

31.01.2013. 17:02:00
http://metro-portal.hr/mracni-predmet-zelja/76259/