Metro-portal.hr

objavljeno 12.09.2022. 14:21:00
EMMY

Može li Nasljeđe poharati Emmyje?

Holivudske zvijezde okupit će se večeras na ovogodišnjoj dodjeli televizijskih nagrada Emmy, na kojoj će za glavnu nagradu boriti napeta drama „Nasljeđe“ i južnokorejska senzacija „Igra lignje“

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Konkurencija je jaka, kažu stručnjaci za dodjelu nagrada, dijelom i zato što su se mnoge serije i zvijezde vratile na ekrane nakon što ih je prošle godine u produkciji spriječila pandemija koronavirusa.

"Nasljeđe", HBO-ova serija s Brianom Coxom u ulozi patrijarha obitelji koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, favorit je za najbolju dramu, čemu u prilog ide i činjenica da je skupila 25 vodećih nominacija. Ova serija ima Emmyja u toj kategoriji iz 2020 godine.

Nova serija "Igra lignje" mogla bi odnijeti pobjedu, a ako joj to uspije, bit će to prvi put da tu nagradu dobije serija koja nije na engleskom jeziku.

Serija, u kojoj se ljudi bore za život i smrt uz obećanje mogućeg bogatstva, postala je svjetski fenomen nakon što je prošle godine debitirala na Netflixu.

No, ne treba isključiti moguća iznenađenja, tvrde stručnjaci.

Serija "Severance" Appleove televizijske platforme nedavno je privukla pozornost mnogih u Hollywoodu. Među drugim konkurentima našli su se i Netflixova serija "Ozark" i AMC-ova serija "Nazovi Saula", koje bi glasači mogli nagraditi jer se radi o njihovim posljednjim sezonama.

U utrci za nagradu za najbolju komediju našla se serija "Ted Lasso" (Apple TV+) koja je ponovno nominirana nakon što je prošle godine odnijela pobjedu u ovoj kategoriji.

Za nagradu će se ove godine boriti s Huluovom "Samo ubojstva u zgradi" u kojoj glavnu ulogu igraju Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez i ABC-jeva "Abbott Elementary" čija se radnja odvija u pretežito crnačkoj školi u Philadelphiji.

Kolege Short i Martin borit će se za najboljeg glumca u komediji, zajedno sa zvijezdom "Lassa" Jasonom Sudeikisom. Natjecateljice za najbolju glumicu u toj kategoriji su Quinta Brunson, 32-godišnja zvijezda serije "Abbott Elementary", glumica Issa Rae iz serije "Nesigurna" i Jean Smart iz serije "Komičari".

Zvijezda serije "Euforija" Zendaya i Reese Witherspoon koja glumi u seriji "The Morning Show" natjecat će se za nagradu za najbolju dramsku glumicu.  Cox će se za najboljeg glumca u istoj kategoriji natjecati s kolegom Jeremyjem Strongom iz "Nasljeđa" i Leeom Jung-jaeom iz "Igara lignje".

HBO-va serija "Bijeli lotos" o bogatim posjetiteljima i radnicima luksuznog odmorišta favorit je za nagradu za najbolju kratku seriju.

12.09.2022. 14:21:00
http://metro-portal.hr/moze-li-nasljedje-poharati-emmyje/139223/