Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2010. 11:14:01
ODNOS SNAGA

Mourinho smatra da nije ponižen, Guardiola sjaji od sreće

Inače glasni Jose Mourinho nakon teškog poraza od Barcelone bio je nešto tiši i priznao da Real nije ništa pokazao u ''El Clasicu''

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Getty Images)

Da je mogao, Jose Mourinho sasvim sigurno bi nestao i sakrio se od svih pitanja, nakon što je Real Madrid ponižen na Camp Nou. No, Mourinho se nakon najtežeg poraza u karijeri ipak pojavio pred novinarima. Ovog puta nije bio glasan i arogantan kao inače.

"Nije lako kada izgubiš 0:5, posebice jer je to bila utakmica u kojoj niti jednog trenutka nismo imali izgleda. Nikada nitko moju ekipu nije dobio 5:0, no poraz je lako probaviti, nema posljedica niti ovo smatram poniženjem," kazao je Mourinho, te dodao: "Naravno da sam tužan, no ovaj rezultat nije pravi odnos snaga između ove dvije momčadi".

Portugalski stručnjak je svjestan da je Barca u ovom trenutku ipak kvalitetnija. "Barcelona je odigrala najbolje što zna, a mi nismo odigrali ništa. Njihova je pobjeda u potpunosti zaslužena kao i naš poraz," dodao je Mourinho koji nije želi podići 'bijelu zastavu'. "Još uvijek ništa nije gotovo. Imamo dva boda minusa, dva, a ne dvadeset. Daleko smo od kraja prvenstva," dodao je.

Mourinho je nakon utakmice pokušao razbuditi šokiranu momčad. "Dečki sada moraju pokazati karakter. Jer nas očekuje utakmica protiv Valencije. Nemamo vremena za tugovanje," dodao je Portugalac.

Guardiola: Ponosan sam kako smo odigrali

S druge strane, Pepe Guardiola nije skidao osmijeh s lica. No i u trenucima najvećeg slavlja Barcelonin strateg je pokazao mirnoću, ali i skromnost. "Bili smo bolji, apsolutno bolji i zasluženo smo slavili, međutim nismo bolji od Reala za pet golova. Real ima odličnu momčad, no moji igrači su odigrali spektakularno," poručio je Guardiola.

Bila je to peta uzastopna Barcina, a time i Guardiolina pobjeda u 'El Clasicu'. Međutim, rijetko kada je katalonska momčad tako ponizila 'Kraljevski klub'.

Pepe Guardiola

Pepe Guardiola

"Ponosan sam kako smo odigrali. Ovako savršenu utakmicu teško je ponoviti i zato sada želim malo uživati i proslaviti ovaj uspjeh," dodao je Guardiola. "Prvenstvo još nije gotovo. Bilo bi neozbiljno kada bi sada danima slavili. Do konca sezone ima još mnogo i moramo se vrlo brzo uozbiljiti i spustiti na zemlju."

Guardiola je pobjedu posvetio bivšim trenerima Barcelone Carlesu Rexachu i Johanu Cruyffu, pionirima Barceloninog napadačkog nogometa. "Od njih sam naučio mnogo. Cruyff i Rexach su bili prvi koji su krenuli ovim stilom. Oni su postavili tračnice po kojima mi vozimo," pojasnio je Guardiola.

Jedan od junaka Barcelonine pobjede bio je dvostruki strijelac David Villa. "Presudila je naša želja i motiv. Željeli smo svima pokazati tko je vladar španjolskog nogometa," poručio je Villa kojem je ovo bio prvi 'El Clasico'. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 11:14:01
http://metro-portal.hr/mourinho-smatra-da-nije-ponizen-guardiola-sjaji-od-srece/51970/