Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2011. 19:13:33
UEFA

Mourinho kažnjen s pet utakmica zabrane vođenja momčadi

Zbog neprimjerenog ponašanja na utakmici protiv Barcelone UEFA je kaznila Mourinha i Real Madrid

Mourinho
Mourinho (Getty Images)

Zbog neprimjerenog ponašanja za vrijeme i poslije polufinalne utakmice Lige prvaka Real - Barcelona Jose Mourinho neće biti na klupi Reala u pet utakmica, prenosi Hina.

Mourinho će UEFI morati platiti i 50 tisuća eura kazne. Portugalac je na utakmici dobio crveni karton, a potom je poslije utakmice neprimjereno komentirao suđenje. Jednu utakmicu kazne Mourinho je već odslužio u uzvratu na Nou Campu, a zapravo je kažnjen s tri utakmice jer je UEFA odlučila onu zadnju, petu utakmicu zabrane postaviti uvjetno, i to ako Mourinho ne počini sličan prekršaj u naredne tri godine.

Mourinho je otkazao za danas najavaljenu novinsku konferenciju, a španjolski mediji navode da će se žaliti i to Sudu sportske arbitraže.

Osim trenera, UEFA je kaznila i klub Real s 20.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja gledatelja na Santiago Bernabeu, a branič Pepe je zbog crvenog kartona kažnjen samo jednom utakmicom, pa je kaznu praktički već odslužio.

Disciplinska komisija UEFE odlučila je kazniti i pričuvnog vratara Barcelone Josea Pinta s tri utakmice neigranja zbog isključenja zarađenog nakon isteka prvoga poluvremena, pa će Pinto finale Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda 28. svibnja odgledati s tribina Wembleya.

06.05.2011. 19:13:33
http://metro-portal.hr/mourinho-kaznjen-s-pet-utakmica-zabrane-vodjenja-momcadi/58537/