Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2019. 10:31:00
NAJAVE

Motovun Film Festival na Dubrovačkim ljetnim igrama

Odabrani su filmovi koji su izazvali najpozitivnije reakcije motovunske publike, a među njima su i oni s najprestižnijih filmskih festivala

Motovun u Dubrovniku
Motovun u Dubrovniku (Arhiva)

Program 70. Dubrovačkih ljetnih igara ugostit će 23. i 24. kolovoza Motovun Film Festival s projekcijama dugometražnog igranog hit filma "Vox Lux" te revijom filmova koji su izazvali najpozitivnije reakcije motovunske publike, priopćeno je u četvrtak iz DLJI.

Prvog dana programa "Motovuna u Dubrovniku", u petak 23. kolovoza, publika će na taraci ispred Udruge mladih Orlando gledati američki igrani film "Vox Lux" redatelja i scenarista Bradyja Corbeta s Natalie Portman u glavnoj ulozi, koji je premijeru imao na Venecijanskom festivalu.

Najavljen kao provokativna, suvremena priča o trenutku u kojem nestaju granice koje dijelile privatno od javnog, "Vox Lux" donosi priču o blještavom spektaklu i mračnoj utrobi showbizza.

Kada sestre Celeste (Raffey Cassidy, Natalie Portman) i Eleanor (Stacy Martin) prežive tragičnu pucnjavu u školi, njihova je prva reakcija da napišu dirljivu pjesmu koja u Americi postane instant-hit. Među ljubiteljima je i ambiciozni glazbeni menadžer (Jude Law) koji vrbuje mlade djevojke. Eleanor je povučena, ali Celeste privlači slava i ona postaje tinejdžerska superzvijezda.

U nešto odraslijoj dobi, teroristički napad u Hrvatskoj pokreće novu lavinu u njenom životu, podsjećajući da zvjezdani status i svjetla reflektora itekako imaju svoju cijenu.

Koreografiju za film radio je Benjamin Millepied, suprug Natalie Portman koji je radio i na "Crnom labudu", a glazbu za potpisuju SIA i Scott Walker, što je njegov posljednji soundtrack prije smrti.

Drugog dana gostovanja MFF-a u Dubrovniku, u subotu 24. kolovoza, na programu je selekcija najboljih kratkometražnih filmova s Motovunskog filmskog festivala.

Odabrani su filmovi koji su izazvali najpozitivnije reakcije motovunske publike, a među njima su i oni s najprestižnijih filmskih festivala poput Sundancea, Clermont-Ferranda, Locarna i Berlinala, ali i filmski uradci još "neotkrivenih" autora koji će zasigurno narednih godina itekako zabljesnuti.

Ulaz na projekcije je slobodan.

23.08.2019. 10:31:00
http://metro-portal.hr/motovun-film-festival-na-dubrovackim-ljetnim-igrama/120229/