Metro-portal.hr

objavljeno 04.09.2008. 22:52:13
ŠKOLE STRANIH JEZIKA

Motivacija je najbitnija kod učenja

Fotografija vijesti

Istraživanja Filozofskog fakulteta u Zagrebu pokazala su da rano učenje stranog jezika pomaže kasnijem učenju i proširivanju znanja, kako tog, tako i drugih stranih i materinjeg jezika te razvija ljubav prema jeziku i književnosti. Odrasli svoje motive različito objašnjavaju, ali je to zapravo uvijek želja za postizanjem nekog cilja, pri čemu je znanje stranog jezika jedno od sredstava na tom putu. Odrasli ljudi žele naučiti strani jezik radi snalaženja na putovanju, potreba posla ili da bi korisno ispunili slobodno vrijeme.

Kad je riječ o motivima roditelja koji upisuju svoju djecu na tečajeve stranih jezika, u osnovi je uvijek  želja da dijete počne s ranim učenjem stranog jezika, s uvjerenjem da će mu kasnije biti lakše slijediti školske programe i jednog dana naći posao, te općenito vjeru da se tako djetetu čini dobro. Stavovi i motivacija roditelja presudni su za stavove djeteta prema učenju stranoga jezika. Djeca imaju i vlastite motive, na primjer prijatelje koji također idu na tečaj stranog jezika, način poduke kroz igru o kojem je čulo od prijatelja te želju da može razumjeti crtiće na televiziji.  (METRO)

Stavovi i motivacija  roditelja presudni su za stavove djeteta prema učenju stranog jezika. Djeca imaju i vlastite motive, na primjer prijatelje koji također idu na tečaj stranog jezika.

04.09.2008. 22:52:13
http://metro-portal.hr/motivacija-je-najbitnija-kod-ucenja/11392/