Metro-portal.hr

objavljeno 23.06.2011. 14:41:20
HULIGANI OPET U AKCIJI

Mostar: Zbog nereda privedeno pet Torcidaša

Prvi izgredi dogodili su se na poluvremenu susreta Tomislav - Hajduk, a nakon što su intervenirala postrojba specijalne policije, pripadnici Torcide su uzvratili bocama, kamenjem i bakljama

Fotografija vijesti

Petorica hrvatskih državljana, navijača Hajduka, privedeni su u srijedu navečer u policiju u Tomislavgradu zbog izgreda prouzročenih tijekom i nakon prijateljskog susreta splitskog kluba s momčadi Tomislava te će danas biti predani pravosudnim tijelima, potvrdili su za Hinu iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ).

"Privedena su petorica Hajdukovih navijača od kojih su trojica iz Splita, a dvojica iz Šibenika. Jedan od njih je zadobio ozljede te je zadržan u bolnici u Livnu na promatranju", izjavio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a HBŽ-a Ivica Vrdoljak.

Dodao je da je jedan konobar zadobio lakše ozljede prigodom nereda koje su u Tomislavgradu prouzročili huligani splitskog kluba koji se od jučer nalazi na jednotjednim pripremama u Kupresu.

Prvi izgredi dogodili su se na poluvremenu susreta Tomislav - Hajduk, a nakon što su intervenirala postrojba specijalne policije, pripadnici Torcide su uzvratili bocama, kamenjem i bakljama zbog čega je većina gledatelja napustila stadion.

Nakon utakmice huligani su nastavili divljati, a desetak ih je počelo razbijati inventar tamošnjeg Hard Rock Caffea. Ponovno je intervenirala policija te je privela petoricu izgrednika. Sljedeći prijateljski susret nogometaši Hajduka trebali bi sutra odigrati na gradskom stadionu u Tomislavgradu protiv momčadi Sloge iz Uskoplja zbog čega su iz ministarstva unutarnjih poslova najavili dodatno policijsko osiguranje.

23.06.2011. 14:41:20
http://metro-portal.hr/mostar-zbog-nereda-privedeno-pet-torcidasa/60480/