Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2010. 13:06:47
HOMMAGE TO LJILJANA BUTTLER

Mostar Sevdah Reunion u Tvornici kulture

Ovog petka u Tvornici kulture Mostar Sevdah Reunion će održati koncert posvećen nedavno preminuloj umjetnici i glazbenici Ljiljani Buttler - OSVOJITE ULAZNICE

Mostar Sevdah Reunion
Mostar Sevdah Reunion (Mostar Sevdah Reunion)

Nadolazećeg petka, 08. listopada u Tvornici kulture očekuje nas nastup Mostar Sevdah Reuniona, izuzetne grupe umjetnika koji dijele istu strast. Neki bi mogli reći da žive zbog sevdaha i da bi on mogao biti jedini uzrok njihova postojanja.

Priča počinje 1993. kada je Dragi Šestić, producent i osnivač benda, snimio kazetu s nekoliko pjesama, koju je umnožio i distribuirao u limitiranoj seriji među svojim prijateljima. Oni su bili za vrijeme rata na Balkanu, a razlog za snimanje je bio bijeg od stvarnosti i pokušaj da se na jedan trenutak zaborave svi zločini i patnje.

Osvojite ulaznice u nagradnoj igri Metro portala!

Nedugo zatim obećali su si da će "cijeli svijet znati za sevdah" jednog dana kada rat dođe do kraja. On je ispunio obećanje i snimio svoj prvi album 1998. Album "Mostar Sevdah Reunion" je snimljen u Mostaru, a bend nije prestao fascinirati publiku gdje god su se pojavili.

a3-cafe-sevdah_2.jpg
Mostar Sevdah Reunion - Tvornica

Raznolikosti u glazbenoj pozadini i pojedinačne virtuoznosti u kolektivu čine ih jedinstvenima na međunarodnoj World Music sceni. Rad i snimka sa Šabanom Bajramovićem "A Gypsy Legend", Ljiljanom Buttler "Majka ciganske duše", Esmom Redžepovom "Kraljica Cigana", Bobanom Markovićem, Naatom Veliovom i Amirom, namjeravaju pokazati različitost balkanske glazbe i odati počast najboljim i beskompromisnim autorima prave ciganske glazbe.

Od 2007.g. kultni band, Mostar Sevdah Reunion na turneji je sa albumom Cafe Sevdah.

Na zagrebačkom koncertu, 08.10. u Tvornici kulture, Mostar Sevdah Reunion će izvoditi program pod nazivom "Hommage to Ljiljana Buttler".

Ove godine u svibnju Ljiljana Buttler je planirala europsku turneju na kojoj bi promovirala svoj novi album "Smrznute ruže" (Sanil Records), koji je dobio vrlo visoke ocjene glazbene kritike, ali na žalost svih prijatelja te njezine publike, Ljiljana Buttler je preminula krajem travnja.

Kao hommage velikoj dami gypsy blues-a, kako su je nazivali, prijatelji i suradnici iz Mostar Sevdah Reunion-a odlučili su cijelu ovu godinu izvoditi specijalni repertoar koji se sastoji ponajboljih pjesama koje su i prije znali izvoditi zajedno sa Ljiljanom Buttler.

Line up:
Nermin Alukić - gitara, vokal
Milić Petrović - gitara
Senad Trnovac - bubnjevi
Marko Jakovljević - bas
Vanja Radoje - violina
Sandi Duraković - gitara

Ulaznice su u pretprodaji u Tvornici kulture, Ljudevita Posavskog 1 i u sustavu Eventima.

Cijena ulaznica je 90,00 kuna u pretprodaji, a 110,00 na dan koncerta.

06.10.2010. 13:06:47
http://metro-portal.hr/mostar-sevdah-reunion-u-tvornici-kulture/49306/