Metro-portal.hr

objavljeno 22.01.2014. 12:42:44
DOĐITE

Montažstroj izvodi performans Polet mladosti

Projekt »Polet mladosti« ujedinio je nekoliko generacija u pokušaju rekonstrukcije sletskog pokreta danas

Svratite do Jedinstva na sjajan performans
Svratite do Jedinstva na sjajan performans (Montažstroj)

Vrijeme u kojem su masovne koreografije u izvedbi tisuća mladih iskazivale zajedništvo i vjeru u budućnost davno je iza nas. Projekt »Polet mladosti« vraća nas u potisnuto vrijeme socijalizma kroz istraživanje plesa kao dijela masovne kulture unutar sletskih manifestacija.

Projekt »Polet mladosti« ujedinio je nekoliko generacija u pokušaju rekonstrukcije sletskog pokreta danas. Izvođački tim sastavljen je od balerine koja je sama sudjelovala u sletovima, od dvije plesačice čije su prve godine rođenja bile i posljednje godine socijalizma te od tri djevojke u dobi od 13 do 17 godina koje nikada do ovoga projekta nisu niti čule za riječ »slet«.

Projekt »Polet mladosti« nastao je u produkciji Umjetničke organizacije Protunapad u koprodukciji s umjetničkim kolektivom Montažstroj. Rezultat projekta »Polet mladosti« je plesni performans u  koreografiji Nataše Mihoci i dramaturgiji Boruta Šeparovića.

Javne izvedbe performansa dogodit će se 29., 30. i 31. siječnja 2014. godine s početkom u 20 sati u prostorima partnera projekta, Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade - Pogon Jedinstvo. Ulaz na performans je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta svi zainteresirani obavezni su rezervirati svoje mjesto elektronskim putem na e-mail adresu poletmladosti@gmail.com ili telefonskim putem na broj 0993310101.

Dodatne informacije i sadržaji projekta mogu se naći na službenoj internet stranici na adresi http://poletmladosti.tumblr.com/. 

22.01.2014. 12:42:44
http://metro-portal.hr/montazstroj-izvodi-performans-polet-mladosti/82841/