Metro-portal.hr

objavljeno 22.01.2016. 10:54:00
INMUSIC 2016

Monoswezi – još jedno ime INmusicovog OTP world stagea

Afričko skandinavski kvintet Monoswezi nastupom na OTP world stageu rasplesat će publiku INmusic festivala!

Monoswezi na Jarunu
Monoswezi na Jarunu (INmusic)

Grupu Monoswezi čine glazbenici podrijetlom iz Mozambika, Norveške, Švedske i Zimbabvea. U potrazi za glazbenim izričajem pri stvaranju autorske glazbe Monoswezi paralelno poštuju afričku tradiciju te ju, uz vlastite improvizacije, kombiniraju s elementima popa, jazza i moderne glazbe. Iako iz raznih dijelova svijeta, grupa ovih glazbenika glazbu stvara u Norveškoj.

Sve je počelo 2008. godine kada je saksofonist i klarinetist Hallvard Godal dobio priliku živjeti i raditi kao glazbenik u Mozambiku te se, surađujući s najboljim tamošnjim glazbenicima, potpuno zaljubio u afričku glazbu, posebice u tradicionalnu glazbu Zimbabvea i Mozambika. Pun ideja vratio se u Oslo, a zahvaljujući zajedničkoj ljubavi prema glazbi, za njim su se u Norvešku doselili i drugi glazbenici te su nastavili suradnju koja traje i danas.

U svibnju 2015. godine izdali su svoj drugi album ''Monoswezi Yanga'' koji je proglašen albumom mjeseca na BBC Worldu te je čak 6 mjeseci bio uvršten među 20 najboljih izdanja na glazbenoj top ljestvici "World Music Charts Europe". Album ''Monoswezi Yanga'' doveo ih je do BBC-jeve pozornice na Latitude festivalu u Engleskoj, a ove godine nastupit će i na OTP world stageu INmusic festivala!

Njihov nastup često je popraćen improvizacijama inspiriranim plesanjem i sudjelovanjem publike te na taj način i publika aktivno sudjeluje pri stvaranju glazbe. Publika INmusic festivala ovoga ljeta će, s članovima grupe Monoswezi, emocijama i plesom stvoriti svoju vlastitu glazbu!

Nastup grupe Monoswezi dio je višegodišnjeg ciklusa "Multikulturalizam u glazbi". Projekt "Multikulturalizam u glazbi" nastoji kroz glazbu zrcaliti univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

Osim uz grupu Monoswezi, posjetitelji jedanaestog INmusic festivala plesat će uz Florence + The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, The Heavy, Pata Thomasa and Kwashibu Area Band i još mnoge druge!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.

22.01.2016. 10:54:00
http://metro-portal.hr/monoswezi-jos-jedno-ime-inmusicovog-otp-world-stagea/96125/