Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2012. 19:29:00
NAGRADE

Momcima s Madisona 17 nominacija za Emmy

Popularni Mad Men dijele prvo mjesto u nominacija s American Horror Story, a slijedi ih Downton Abbey

Popularnim markentigašima 17 nominacija
Popularnim markentigašima 17 nominacija (Arhiva)
Objavljene su nominacije za 64. dodjelu Primetime Emmy nagrada na kojoj su trijumfirale hit serije Momci s Madisona i American Horror Story. Svaka od njih nominirana je u čak 17 kategorija za najprestižniju nagradu u svijetu televizijske produkcije. 

Fantastični Momci s Madisona, u čijem ste društvu uživali na programu HTV-a, imaju priliku postaviti i novi rekord te postati najnagrađivanija dramska serija u povijesti televizije.  

Slijedi ih britanska serija Downton Abbey koja je uspjela prikupiti 16 nominacija te dvije miniserije - Hatfields & McCoys, također sa 16 te Hemingway & Gellhorn s 15 nominacija.

Od nama poznatih produkcija, za najbolju komediju nominirana je serija Bez oduševljenja, molim. Junak istoimene serije Larry David uspio se izboriti i za nominaciju u kategoriji najboljega glavnoga glumca, a Michael J. Fox za gostujuću ulogu u istoimenoj uspješnici.

Za najbolju glumicu u humorističnoj seriji nominirana je Edie Falco, dobro poznata Sestra Jackie. No tu nije kraj nominacijama za rado gledanu seriju, jer je za sporednu žensku ulogu u istoj seriji nominirana Merritt Wever, a Bobby Cannavale za gostujuću ulogu.

Ovogodišnja dodjela nagrada Emmy održat će se 23. rujna u Nokia Theatreu u Los Angelesu, a voditelj će biti popularni Jimmy Kimmel.
20.07.2012. 19:29:00
http://metro-portal.hr/momcima-s-madisona-17-nominacija-za-emmy/72746/