Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2010. 18:37:48
VOZAČI, OPREZ

Mokri kolnici i magla otežavaju promet

U Lici i Gorskom kotaru vidljivost je smanjena zbog magle, a neke ceste zatvorene su zbog poplavljenih kolnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix)

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu Hrvatske, a magla smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, izvijestio je večeras Hrvatski auto-klub.

Magle posebice ima na dionicama autocesta: A1, između čvorova Bosiljevo i Gospić, te na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Vrbovsko.

Zbog poplavljenog kolnika za sav promet zatvorene su ceste: D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, te županijske ceste Zalužnica-Škare, Košutarica-Mlaka, Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, Donji Bitelić-Gornji Bitelić, Rogotin-Komin-Krvavac-Kula i ŽC GP BiH-Prud-Vid-Metković.

Dionica državne ceste D 62 Kula Norinska-Vrgorac u mjestu Podrujnica i D 9 kroz Metković otvorene su za sav promet, uz pojačan oprez zbog vode na kolniku. Županijska cesta Trilj-Bisko zbog odrona je zatvorena je za sav promet.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Gorskom kotaru: D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, na županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Delnica, Vrbovskog i Čabra te na lokalnim cestama.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zatvoren je granični prijelaz Gabela Polje, zbog izlijevanja rijeke Neretve, a trajekti plove redovito. (hina/metro-portal)

11.01.2010. 18:37:48
http://metro-portal.hr/mokri-kolnici-i-magla-otezavaju-promet/30462/