Metro-portal.hr

objavljeno 06.12.2010. 21:19:10
HAK UPOZORAVA

Mokre ceste u Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu

Ceste su mjestimice mokre i skliske, a magla i jak vjetar otežavaju promet u Gorskom kotaru i Lici

Mokre ceste u Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu
Mokre ceste u Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu (Andrej Švoger/Cropix)

Večeras treba opreznije voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Istri, na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a mjestimični bočni udari vjetra otežavaju promet na autocesti A1 između Gospića i tunela Sveti Rok, javio je Hrvatski autoklub.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica na dionici Divuša-Kuljani (obilazak za teretna vozila je preko Gline), te županijske ceste ŽC 6218 Metković-Vid, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 6083 Kijevo-Uništa, ŽC 3253 Košutarica-Mlaka (općina Jasenovac).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D8), preko Šibenskog mosta.

Na graničnim prijelazima nema poteškoća u putničkom prometu.

U prekidu je trajektna linija Valbiska (Krk) - Lopar (Rab). Ostali trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

06.12.2010. 21:19:10
http://metro-portal.hr/mokre-ceste-u-gorskom-kotaru-lici-i-na-sjevernom-jadranu/52303/