Metro-portal.hr

objavljeno 25.12.2010. 09:09:59
BOŽIĆNA VOŽNJA

Mokre ceste i magla otežavaju promet

Ceste su mokre i skliske u većem dijelu zemlje, bura ometa promet na sjevernom Jadranu, a magla u Gorskom kotaru

Mokre ceste i magla otežavaju promet
Mokre ceste i magla otežavaju promet (HAK)

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupnu), izvijestio je Hrvatski auto-klub. Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Osobito oprezno treba voziti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od Bosiljeva do Kikovice.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju (26. prosinca) od 12:00 do 23:00. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrane.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Do 1. veljače 2011. god. zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova (produžen je rok završetka radova).

Trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

 

25.12.2010. 09:09:59
http://metro-portal.hr/mokre-ceste-i-magla-otezavaju-promet/53196/