Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2010. 21:41:00
TOP 3

MojPosao proglasio najbolje poslodavce u Hrvatskoj za 2010.

Nagrade za najbolju praksu s područja ljudskih potencijala primili su Cemex Hrvatska, Podravka i SOS Dječje selo Hrvatska

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MojPosao.net - Screenshot)
Portal MojPosao proglasio je danas najbolje poslodavce i prakse s područja ljudskih potencijala u Hrvatskoj za 2010. godinu, na temelju ocjena samih zaposlenika.

Najbolji poslodavci u kategoriji velikih tvrtki su: dm - drogerie markt, Puljanka i Belupo, a u kategoriji malih i srednjih tvrtki Procter&Gamble, Kožul i DHL International.

Nagrade za najbolju praksu s područja ljudskih potencijala primili su Cemex Hrvatska, Podravka i SOS Dječje selo Hrvatska.

U istraživanju o najboljem poslodavcu koje je proveo MojPosao ove je godine sudjelovalo više od 30 tvrtki i provedena je među gotovo 3000 njihovih zaposlenika. Najbolju praksu s područja ljudskih potencijala (human resource - HR praksa) odabrala je komisija sastavljena od stručnjaka s područja ljudskih potencijala, medija i poslovnog svijeta.

U istraživanju su sudjelovale tvrtke iz svih grana gospodarstva u privatnom, državnom, stranom, te domaćem vlasništvu. Cilj istraživanja bio je saznati u kojim je tvrtkama u Hrvatskoj trenutačno najbolje raditi na temelju iskustava i percepcije samih zaposlenika.

Također se nastoji istaknuti da je upravljanje ljudskim resursima jedina dugoročna konkurentska prednost tvrtki, rečeno je na svečanom proglašenju dobitnika. U sklopu dodjele održano je predavanje Željka Perića na temu "Upravljanja ljudskim resursima za bolju budućnost Hrvatske", predavanje na temu "Talent management - izazovi i rješenja", te panel rasprava "Što je dobra HR (human resource) praksa". (hina/metro-portal)

20.05.2010. 21:41:00
http://metro-portal.hr/mojposao-proglasio-najbolje-poslodavce-u-hrvatskoj-za-2010/40529/