Metro-portal.hr

objavljeno 21.03.2018. 09:31:00
ANALIZA

Mogu li LG G7 i G7 Plus uspjeti izbjeći pogreške iz prošlosti?

Očito tvrtka je imala nekoliko prototipova i sada se postavlja pitanje: Koji će završiti na tržištu? Neke glasine nude nam dio odgovora

Kakvi će biti LG G7 i G7 Plus
Kakvi će biti LG G7 i G7 Plus (YTnews)

 LG priprema dva nova člana u segmentu top pametnih telefona. To su LG G7 i G7 Plus. Očito njihov razvoj nije počeo od nule prije mjesec dana kako je navodno izjavio izvršni direktor Cho Sung-jin, jer se očekuje lansiranje u svibnju. Očito tvrtka je imala nekoliko prototipova i sada se postavlja pitanje: Koji će završiti na tržištu? Neke glasine nude nam dio odgovora.

LG G7 dizajn

LG G7 navodno je pokazan uskom krugu odabranih partnera i novinara tijekom MWC2018. Među njima je bila ekipa portala Ynetnews koji su objavili i prve fotografije. Izgled nas ne ispunjavaju posebnim optimizmom. Djeluje previše obično jer smo se nadali kako bi LG mogao osmisliti neki zanimljiviji dizajn. Stražnja strana se razlikuje minimalno od LG V30.

Međutim, na prednjoj strani u gornjem dijelu LG je odlučio slijediti novi dizajnerski trend s karakterističnim izrezom (eng. Notch) za smještaj kamere i senzora.   

Ali,  fokusiramo li malo više pogled na fotografiju, okvir oko zaslona nije jedinstven po cijelom rubu kao što ima iPhonea X čiji se OLED zaslon proteže sve do dna prednjice. U ovoj priči oko usjeka, najzanimljivija je glasina koja sugeriraju da će LG ponuditi u softveru mogućnost skrivanja usjeka ako korisnik to želi. N

avodno će tijekom prvog postavljanja uređaja biti ponuđena na odabir i puna crna statusna traka kojom se maskira gornji usjek. No time se i smanjuje prikaz na zaslonu oko 6 mm.  

 

Sam zaslon bi trebao biti OLED, duljine dijagonale oko 6 inča s 19.5: 9 omjerom prikaza slike, razlučivosti od 3.120 x 1.440 piksela, Dolby Vision / HDR10 kompatibilan i podržavati opciju 'Uvijek na zaslonu'.

LG G7 - osnovne hardverske karakteristike

Za hardversku osnovu odabran je Snapdragon 845 s 4 x 2,7 GHz Kryo 385 Gold i 4 x 1,7 GHz Kryo 385 Silver jezgre u pratnji Adreno 630 GPU, 4 GB operativne memorije i 64 GB interne flash za pohranu. Model LG G7 Plus razlikuje se od osnovnog modela povećanim kapacitetom operativne i interne podatkovne memorije (6 GB/ 128 GB).

Naravno, postoji velika mogućnost da uređaji dolazi s Quad DAC, novom tehnologijom koji čini da zvuk iz zvučnika se dodatno pojačava kada se postavlja na tvrdu ravnu površinu, iris skenerom, Qi punjenjem baterije kapaciteta oko 3.300 mAh poput prethodnog modela. Očekuju se IP68 i MIL-STD-810G certifikati za kućište, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, BT 5.0, reverzibilni priključak tipa C itd.

Isto tako, nema sumnje, LG G7 bit će opremljeni dvostrukim kamerama 16 MP senzora i f / 1.6 objektiva te podrškom OIS-a, nekoliko autofokusa i softvera koji se temelji na umjetnoj inteligenciji kao kod LG V30s ThinQ uređaja.

Hoće li LG izbjeći dvije ključne prošlogodišnje pogreške?

Prošle godine, LG nije uspio u borbi s Galaxy S8 i S8+. Napravili su manje konkurentan proizvod s obzirom na korištenje Snapdragon 821 i prilično kasnili s plasiranjem LG G6 na tržište.  

Samsung je uređaje izbacio gotovo samo koji dan nakon lansiranja. Ovo godine LG očito se ne natječe sa Samsungom, ali ipak, ne možemo ne pitati se, nije li odabrano vrijeme lansiranja ipak rizično? Malo prerano prije IFA 2018, a možda prekasno u odnosu na konkurenciju. Kako god okrenemo, LG G7 i LG G7 Plus, mogu biti čimbenik koji će odlučiti o budućnosti tvrtke LG na tržištu pametnih telefona.

Nadamo se da tvrtka ima ipak neke dodatne adute u rukavu. Samo bi još dodali, LG G7 i LG G7 Plus trebali bi koštati oko 700 eura, odnosno 760 eura. S obzirom na trend povećanja cijena, ništa iznenađujuće.  

Piše: Sanja Ledinek
21.03.2018. 09:31:00
http://metro-portal.hr/mogu-li-lg-g7-i-g7-plus-uspjeti-izbjeci-pogreske-iz-proslosti/111007/