Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2011. 19:11:00
LEVY ODLUČAN

Modrić nema cijenu, Tottenham ga ne pušta

"Želim biti potpuno jasan, kao što sam bio i dosada. Niti jedan od naših ključnih igrača neće biti prodan ovoga ljeta", rekao je predsjednik Spursa

Luka Modrić
Luka Modrić (Getty Images)

Predsjednik engleskog nogometnog prvoligaša Tottenham Hotspura Daniel Levy je u sužbenom priopćenju objavjenom na klupskoj internetskoj stranici (www.tottenhamhotspur.com) u subotu objavio kako nema ni pod koju cijenu ovoga ljeta prodati jednog od najboljih igrača svoga kluba, hrvatskog reprezentativca Luku Modrića usprkos interesu najbogatijih klubova Premier lige, poglavito Chelseaja.

"Želim biti potpuno jasan, kao što sam bio i dosada. Niti jedan od naših ključnih igrača neće biti prodan ovoga ljeta. Gradimo momčad koja će u budućnosti konstantno igrati na najvišoj razini, te je zadržavanje kvalitetnih igrača krucijalno u toj nakani. Kada je riječ o Luki Modriću, nismo ga spremni prodati ni po kojoj cijeni, kako Chelseaju tako i bilo kojem drugom klubu. Svoje smo stajalište u vezi ovog pitanja Chelseaju dali na znanje u pisanom obliku. Oni su to odlučili zanemariti i potom javno iznijeti svoju ponudu. Kako bih izbjegao bilo kakvu dvojbu, dozvolite mi da ponovim kako nećemo ulaziti ni u kakve pregovore u vezi Luke s niti jednim klubom. Odsad ovaj slučaj smatramo zatvorenim", stoji u Levyjevu priopćenju.

Predsjednik Tottenhama je reagirao priopćenjem nakon što je Modrić, koji službeno od kluba nije zatražio transfer, za britanski tabloid "Daily Mail" izjavio kako bi želio napustiti Tottenham, ali i ostati u Londonu.

"Chelsea je veliki klub s ambicioznim vlasnikom. Tamo igraju odlični igrači koji imaju ambicije boriti se za naslov prvaka Engleske i osvajanje Lige prvaka. Želio bih napustiti Tottenham u prijateljskim odnosima, tamo sam proveo lijepe trenutke, ali sada je pravo vrijeme da potražim novi klub. Ne radi se o novcu, već o ambicioznosti. Kada sam dolazio u Englesku, sanjao sam o osvajanju trofeja, a to je i dalje moj cilj. Tottenham je veliki klub s dobrim igračima i dobrim managerom, ali ja se želim boriti za trofeje. S predsjednikom Levyjem sam se, prilikom potpisivanja posljednjeg ugovora, dogovorio kako će razmotriti svaku ponudu za mene koja dođe", rekao je Modrić za "Daily Mail".

Modrić je u Tottenham stigao prije tri godine iz zagrebačkog Dinama za 16.5 milijuna funti, a ugovor sa sadašnjim klubom ga veže do ljeta 2016. godine. Chelsea je za Modrića ponudio 22 milijuna eura što je manager Tottenhama Harry Redknapp ocijenio "smiješnim". "Za tolike se novce prodaju igrači koji nisu dostojni niti čistiti Lukine kopačke", rekao je Redknapp.

18.06.2011. 19:11:00
http://metro-portal.hr/modric-nema-cijenu-tottenham-ga-ne-pusta/60308/