Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2008. 01:16:11

Modrić među deset najboljih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Službena internet stranica Europske nogometne federacije (Uefa) ponudila je vlastiti izbor desetorice nogometaša koji su obilježili Euro. No, taj izbor nema nikakve veze sa službenim izborom momčadi, igrača i najstrijelca turnira Među njima se našlo ime hrvatskog veznjaka Luke Modrića.

- Puno se očekivalo od igrača kojeg su prozvali hrvatskim dvojnikom Johana Cruyffa i on nije razočarao. Zabio je prvi gol za Hrvatsku na Euru, odvevši je u pobjedu nad Austrijom. Stvorio je suigračima dovoljno prilika za pobjedu nad Turcima, no oni ih nisu iskoristili.

Zaslužio je bolje od onako tužnog rastanka, promašenog penala u raspucavanju na istoj utakmici - piše na stranici Uefe. Luka Modrić je, uz Nizozemca Wesleyja Sneijdera, jedini igrač među nominiranima koji je iz momčadi koja se nije plasirala u polufinale turnira.

Tu su  četiri Španjolca (Iker Casillas, Carles Puyol, Marcos Senna i David Villa), dva Nijemca (Michael Ballack i Bastian Schweinsteiger), zatim Rus Andrej Aršavin, i Turčin Hamit Altintop. (TS) 

30.06.2008. 01:16:11
http://metro-portal.hr/modric-medju-deset-najboljih/9276/