Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2010. 17:19:28
DFWZ

Pogledajte modne poslastice s drugog dana Fashion Week-a

GALERIJE - Nova modna marka Shuz predstavila je ručno oslikane i personalizirane tenisice

Dreft Fashion Week
Dreft Fashion Week (CroModa.com)

Druga revijalna večer Dreft Fashion Weeka Zagreb ispričala je devet priča, devet modnih poslastica. Najvjernije sudionice FWZ-a, duo Karaka Design (Vesna Karuza i Senija Radić) počasno su otvorile večer fenomenalnom kolekcijom za jesen-zimu 2010./11. Dizajnerice su nas ovaj put iznenadile izletom u večernju modu, kreiravši sebi nesvojstveno svečane i koktel haljine sivih tonova s detaljima bijele, plave i boje fuksije.

Sljedeće prikazana kolekcija bila je potpuno iznenađenje. Nikad bolja mlada osječka dizajnerica, pobjednica Fashion Incubatora, Martina Sporiš za svoju modnu marku MsDesign pokazala je kolekcija jesen-zima 2010./11. pod imenom Preobrazba. Uz igru crnog i sivog ispričala je priču svojeg djetinjstva koje je nekad sanjala.

Ana Kujundžić sinoć je bila i ostat će zvijezda Dreft Fashion Weeka Zagreb. Atmosferi je pridonio i odličan izbor glazbe dj Don Toma. Prošlogodišnja dobitnica Mande, u svom prepoznatljivom stilu, pokazala je kreacije jakog kolorita, prirodnih tkanina koje sama dorađuje inovativnim tehnikama ručnog rada i bojanja. Netom po završetku revije počele su stizati narudžbe što je posebno ozarilo Anu  i označilo uspješnost mnogima njene najbolje kolekcije.

Muška moda

Pravo osvježenje Dreft Fashion Week-a Zagreb definitivno bio je Toni Rico. Hvarski dizajner jedan je od rijetkih domaćih dizajnera koji se bavi muškom modom. Svoj rad bazira na likovnom istraživanju tradicionalnih muških odjevnih predmeta. Prvi puta na FWZ-u Rico je pokazao potpuno mušku kolekciju 'Za 5', svojevrstan hommage svom vlastitom radu kojim je na pisti, zajedno s manekenima proslavio pet godina dizajniranja muške mode. Slavljenički raspoložen uspio je i publiku dovesti do euforije. Na pistu je tako vratio žive boje, svoj prepoznatljiv mediteranski stil, eleganciju britanskih džentlmena, te djelić svoje mračne faze, u tamnijim i zagasitijim tonovima, eksperimentirajući visokom modom. 

U Zagrebu se ponovno, drugi put po redu, uspješno predstavila dizajnerica iz Beograda Marina Milovanović. Za rad na novoj kolekciji nadahnuli su je razgradivi, skupocijeni 'pametni' materijali koji griju zimi, a hlade u toplije dane. Slijed trikolornih modela u bijeloj, crnoj i pink boji, razbijen je povremeno pepito uzorkom koji Marina vraća u život. Svi su bili oduševljeni kreacijama, ali i stajlingom - limenkama u ulozi viklera!

Kukljice na glavi i Shuz

Kada su manekenke na reviji Natalije Đangradovića na pistu izašle noseći kukljice na glavi, iznenađena publika je zanijemila. Tek na defileu sam dizajner je otkrio tko su sve manekenke koje su nosile reviju, a najveće iznenađejnje bilo je otkriće da je prvi model u stvari nosio maneken u štiklama. Za sezonu jesen-zima 2010./11. Natalio Đangradović žene vidi kao kao heroine koje samopouzdano i odlučno kroče svijetom, sigurne u sebe i u svoje mjesto u njemu.

Tko su Shuz.? Šest prekrasnih mladih djevojaka (Nikolina, Brunella, Andrina, Iva, Ljudmila i Maja) odlučilo je preuzeti stvar u svoje ruke i napraviti novu modnu marku Shuz. Što su Shuz.? Ručno oslikane i personalizirane tenisice - produkt kreativnih susreta prijateljica. Revija je u publici zaista pobudila neviđenu vrevu i glasno odobravanje. 

Talijanski dizajner Mauro Gasperi svojom ovosezonskom kolekcijom ponovno je otkrio malu crnu haljinu kao vječni i nepogrešivi izbor svake modno osvještene žene. Vođen je idejom žene s dva lica, a kao inspiracija poslužile su mu pčelinje saće. Preklopi, rubovi, zakovice i ušivci daju haljinama i pletivu poseban oblik.

Ono što su svi čekali bila je revija trenutno najvećeg imena na modnoj sceni Marka Mitanovskog. Po prvi puta u Hrvatskoj, na Dreft Fashion Week-u Zagreb Marko je pokazao potpunu kolekciju za jesen-zimu 2010./11., ranije predstavljenu na London Fashion Weeku. Najviše poznat po tome što dizajnira za samu Lady Gagu, kritika ga je zbog njegovog jedinstvenog, inovativnog i avangardnog stila prozvala novim Alexandrom McQueenom. Crna kolekcija izrazito dramatičnih i teatralnih haljina goth stila izazvala je oduševljenje u publici. Njegov 'dark glamour' stil dodatno je naglašen inovativnim konstrukcijama kose, 'rogovima' koje oblikuje Nina Butkovich-Budden, dramatičnom maskom poznate make up artistice Issidore Petrovic te detaljima poput grunge rukavica dugačkih zašiljenih prstiju.

Uz zelene Dreft koktele i male slatke delicije s Dreftovog kornera družili su se brojni poznati poput Leonarde Boban, Sanje Doležal, Mladena Burnaća, Miljenke Opačić, Gordane Buljan Flander, Antonije Stupar Jurkin, Edite Misirić, Sonje Šarunić, Zdenke Kovačiček, Hane Hegedušić, Hane Hadžiavdagić, Nade Ambrus, Petra Cvirna, Luke Grubišića, Karle Belovari i dr. Fotografima su spremno pozirali kraj službenog Leo Burnett vizuala, čime su podržali ovosezonski slogan DFWZ-a Moda se uvijek vraća, brinite o svojoj odjeći. Složili su se da u pravilnoj brizi o odjeći ništa nije sigurnije od Drefta. Najbolje je to pokazala obitelj Leonarde Boban. Leonarda je naime nosila traperice svoje majke, njena kćer Marija njezine, dok je druga kćer Marta nosila traperice svoje starije sestre.

12.06.2010. 17:19:28
http://metro-portal.hr/modne-poslastice-na-drugom-revijalnom-danu-dreft-fashion-week-a/42430/