Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2013. 09:28:18
MUKE

Moderni parovi između feminizma i kavalirštine

Tri četvrtine muškaraca misli da treba platiti račun na prvom spoju, dok 93 posto tvrdi da partnericu nakon toga treba otpratiti kući

Kavaliri su i dalje traženi
Kavaliri su i dalje traženi (Arhiva)

Nove spolne uloge stvaraju modernim parovima prilične glavobolje, jer moraju balansirati između tradicionalnih uloga muškarca i žene, feminizma i kavalirskog ponašanja, kaže se u istraživanju portala Loveagain.com. 

Skoro svi muškarci, njih 98 posto, ne bi imalo ništa protiv da njihove partnerice imaju veća primanja od njih, dok s druge strane vjeruju kako su neki vidovi tradicionalnog ponašanja i dalje vrlo poželjni. 

Danas 11 posto žena i 14 posto muškaraca čvrsto vjeruje da je ženi mjesto u kući, ali i dalje tri četvrtine muškaraca misli da treba platiti račun na prvom spoju, dok 93 posto tvrdi da partnericu nakon toga treba otpratiti kući. 

S druge strane, 97 posto muškaraca voljelo bi da im žena prva pristupi, a 67 posto žena bi pozvalo muškarca na drugi spoj ako prvi prođe kako treba. Ipak, žene vole kavalirsko ponašanje više od svega, pa 82 posto pripadnica ljepšeg spola očekuje od muškarca da im posudi jaknu kad postane zima i da im otvori vrata.

16.03.2013. 09:28:18
http://metro-portal.hr/moderni-parovi-izmedju-feminizma-i-kavalirstine/77073/