Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2010. 07:21:00
SAZNAJEMO

Mobilni uređaji neograničenih mogućnosti

LG-evi mobiteli s operativnim sustavom Android

LG Optimus GT 540 s Androidom
LG Optimus GT 540 s Androidom (LG)

LG Electronis (LG), globalni predvodnik u mobilnim komunikacijama, u sklopu svoje suradnje s Googleom neprestano radi i na razvoju operativnog sustava Android. Tako je ova platforma s najdinamičnijim razvojem i najširom uporabom već uklopljena u neke LG-eve mobilne uređaje. Osim jedinstvenog izgleda i personaliziranih aplikacija, današnji korisnici žele najvišu razinu prilagodljivosti svojih uređaja, što im je omogućeno tek napretkom u razvoju operativnih sustava.

Operativni sustav Android

Iako su raniji mobilni telefoni mogli pokretati aplikacije, za to su koristili operativne sustave zatvorenog koda koje je mogao razvijati i unaprijediti samo proizvođač, čime su mogućnosti mobilnog uređaja bile znatno ograničene. Pametni telefoni danas omogućuju korisniku uporabu naprednijih aplikacija na temelju specifičnog operativnog sustava - najčešće Androida, Symbiana, iOS-a ili Windows Mobilea/Phonea.

Operativni sustav Android ima veliku prednost jer je univerzalan, lako uklopiv i kompatibilan s različitim mobilnim telefonima. Druga velika prednost ovog sustava su neograničen broj i vrste dostupnih aplikacija. One nude raznovrsne mogućnosti prilagodljivosti i personalizacije mobilnih uređaja.

„Uvidjevši u kojem smjeru se kreće tržište, LG se usredotočio na razvoj pametnih telefona u kojem oni s operativnim sustavom Android zauzimaju značajno mjesto. Budući da je riječ o uređajima koji uistinu čine život lakšim, razvoj pametnih telefona koji zadovoljavaju potrebe i očekivanja potrošača ostat će i dalje naš prioritet", rekao je Željko Gabud, voditelj prodaje mobilnih uređaja LG-a Hrvatska. „U tom svijetlu, korisnici LG-evih mobilnih uređaja već početkom iduće godine mogu očekivati nova iznenađenja i uzbudljive prinove u obitelji Optimus na platformi Android."

LG Optimus - obitelj pametnih telefona

Pametni telefon LG GW620 bio je prvi LG-ev uređaj s operativnim sustavom Android i prethodnik većine članova nove obitelji Optimus. Iako nikad nije našao put do hrvatskog tržišta, ovaj je uređaj korisnicima, uz podešen pristup Facebooku i Twitteru, omogućio da lakše ostanu u kontaktu s onima koji su im važni.

LG želi pametne telefone približiti širokom broju korisnika. Za one koji još nisu imali priliku koristiti telefon s operativnim sustavom Android, a žele izrazito pristupačan pametni mobilni uređaj jednostavan za uporabu, LG je na hrvatsko tržište ranije ove godine lansirao LG Optimus GT540. On omogućava korisnicima automatsko sinkroniziranje sadržaja putem Googlea te pristup popularnim servisima kao što su YouTube, Gmail, Gtalk i Google Maps samo jednom prijavom. Moguće je preuzeti više od 80.000 igara i aplikacija s Android Marketa te ih personalizirati i tako unaprijediti usluge koje nudi mobilni uređaj. Također, ovisno o korisničkim postavkama, LG Optimus GT540 može prikazivati tri od sedam početnih stranica (primjerice najčešće korištene aplikacije, vijesti i vremensku prognozu), a moguće je personalizirati i glavni izbornik te kreirati deset glavnih kategorija za brže i učinkovitije pretraživanje.

Najnovije predstavnike obitelji Optimus, LG Optimus One i LG Optimus Chic, koje će uskoro moći nabaviti i hrvatski zaljubljenici u Android platformu, pokreće nova verzija Android 2.2 (Froyo). Ona omogućava dva do tri puta brže pregledavanje interneta, a ovi mobilni telefoni su optimizirani i za Googleove mobilne usluge - Google Voice Search, Google Voice Actions, Google Goggles, Google Shopper i Google Maps, što ih čini još privlačnijima. Razvijeni upravo kako bi korisnicima koji se prvi put susreću s pametnim telefonom ponudili lak pristup informacijama i praktične aplikacije, ova dva uređaja nude i jednostavnu sinkronizaciju s kalendarom putem Outlooka te pristup Android Marketu s više od 80.000 aplikacija.

LG Optimus One, najbrže prodavani LG-ev mobilni telefon ikad, s više od milijun prodanih primjeraka diljem svijeta u prvih 40 dana od predstavljanja, objedinjava vrhunski dizajn i jednostavnost uporabe te zabavno, prilagodljivo korisničko sučelje. Također, uključuje HVGA zaslon i bateriju kapaciteta čak 1500mAh, dok njegova kamera podržava automatsko označavanje lica te tehnologiju prepoznavanja lica u pokretu.

Uglađen i minimalistički dizajn mobilnog uređaja LG Optimus Chic dodatno naglašavaju zaobljene linije i tipke osjetljive na dodir. Istovremeno, ovaj pametni telefon nudi korisnicima naprednu značajku, LG Air Sync koja putem osobnog računala osigurava bežično usklađivanje kontakata, fotografija i drugih informacija. Ujedno je putem DLNA povezivosti moguć i bežičan prijenos multimedijskog sadržaja na drugi uređaj, kao što je televizor ili prijenosno računalo.

27.11.2010. 07:21:00
http://metro-portal.hr/mobilni-uredjaji-neogranicenih-mogucnosti/51844/