Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2011. 17:22:05
SVE NORMALNO?

MMF tvrdi da normalno rade nakon uhićenja svog čelnika

Skandalozno uhićenje Dominiquea Strauss-Kahna navodno nema nikakvog utjecaja na rad Međunarodnog monetarnog fonda - Strauss-Kahn tvrdi da je nevin

Fotografija vijesti

Prema današnjem priopćenju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Fond je "u potpunosti djelatan i operativan" unatoč uhićenju svog čelnika Dominiquea Strauss-Kahna (62) pod optužbom za seksualni napad, pokušaj silovanja i nezakonito zatočenje sobarice u hotelu u New Yorku prenosi Hina.

U prvom priopćenju nakon što je Strauss-Kahn uhićen u subotu navečer, MMF navodi da nema komentara o slučaju te upućuje za sva pitanja na odvjetnika Strauss-Kahna i lokalne vlasti.

Čelni čovjek Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn, optužen u nedjelju seksualni napad, pokušaj silovanja i protuzakonito zatočenje sobarice u hotelu u New Yorku, niječe sve optužbe koje mu se pripisuju i pred sudom će kazati kako se ne osjeća krivim, izjavio je u nedjelju za France presse njegov odvjetnik u Washingtonu William Taylor.

Očekuje se da će se Strauss-Kahn tijekom dana pojaviti pred sudom i očitovati o optužnici. Odvjetnik Benjamin Brafman je izvijestio kako će šef MMF-a pred sucem izjaviti da se ne osjeća krivim. Uhićen je u zračnoj luci John F. Kennedy samo 10 minuta prije polijetanja Air Franceova zrakoplova za Pariz, u kojemu se nalazio, izjavio je glasnogovornik njujorške policije Paul Browne.

Sobarica (32) u Sofitelovu hotelu na Times Squareu podnijela je prijavu, nakon što je uspjela pobjeći iz apartmana u kojemu se dogodio navodni napad, objasnio je glasnogovornik Browne te dodao kako je Strauss-Kahn nakon incidenta u brzini napustio hotel, o čemu svjedoči mobitel koji je ondje ostavio.

Strauss-Kahn na čelo MMF-a došao je u studenome 2007. Prije toga je bio član francuske Nacionalne skupštine i profesor ekonomije na pariškom Institutu za političke znanosti.

 

15.05.2011. 17:22:05
http://metro-portal.hr/mmf-tvrdi-da-normalno-rade-nakon-uhicenja-svog-celnika/58876/