Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2020. 08:01:00
LOVA

MMF pomaže najsiromašnijima da smanje dug i da se bore s virusom

MMF će žurno dodijeliti financijska sredstva 25 siromašnih zemalja svijeta kako bi im pomogao da smanje zaduženost i uspješnije se bore s pandemijom covida-19

Pomoć?
Pomoć? (Arhiva)

Međunarodni monetarni fond priopćio je u ponedjeljak da će žurno dodijeliti financijska sredstva 25 siromašnih zemalja svijeta kako bi im pomogao da smanje zaduženost i uspješnije se bore s pandemijom covida-19.

Ova mjera omogućuje tim zemljama da podmire šest mjesečnih obroka duga prema MMF-u i da "veći dio svojih skromnih sredstava namijene za pružanje žurne medicinske pomoći", ističe se u priopćenju.

Tih 25 zemalja jesu: Afganistan, Benin, Burkina Faso, Srednjoafrička Republika, Čad, Komori, Demokratska Republika Kongo, Gambija, Gvineja, Gvineja Bisau, Haiti, Liberija, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik, Nepal, Niger, Ruanda, Sveti Toma i Princip, Sijera Leone, Salomonski otoci, Tadžikistan, Togo i Jemen.

"Kina i Nizozemska su se također obvezale da će izdvojiti veće iznose. Pozivam i druge donatore da nam pomognu u prikupljanju novca kako bismo pomogli najsiromašnijim članicama MMF-a da dodatno smanje svoj dug za pune dvije godine", istaknula je Kristalina Georgieva, čelnica MMF-a. 

14.04.2020. 08:01:00
http://metro-portal.hr/mmf-pomaze-najsiromasnijima-da-smanje-dug-i-da-se-bore-s-virusom/124962/