Metro-portal.hr

objavljeno 19.04.2010. 11:23:35
SUPER VIJEST

MMF će povisiti prognozu o rastu svjetskog gospodarstva na 4 posto

Rastu će najviše pridonjeti kinesko gospodarstvo i gospodarstva u nastajanju

Fotografija vijesti
Međunarodni monetarni fond (MMF) povisit će prognozu o rastu svjetskog gospodarstva na 4,0 posto, a prognozirana stopa mogla bi biti još i viša zahvaljujući bržem rastu kineskog i gospodarstava u nastajanju, objavio je japanski poslovni list Nikkei, citirajući čelnika MMF-a.

 

 

Južna Amerika i Afrika također se nedvojbeno oporavljaju dok je u SAD-u, Japanu i Europi osobna potražnja i dalje slaba, kazao je izvršni direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn u intervjuu za Nikkei.

Strauss-Kahn je također kazao kako očekuje da će Kina u određenom trenutku izmijeniti monetarnu politiku, budući da je vrijednost juana previše niska i da bi njezin rast koristio Kini.

MMF je u siječnju oštro povisio prognoze, predvidjevši da će svjetsko gospodarstvo u ovoj godini porasti za 3,9 posto, nasuprot u listopadu prognoziranih 3,1 posto. Sljedeće godine rast bi po važećim prognozama trebao ubrzati na 4,3 posto.

MMF, Svjetska banka i skupina najvećih gospodarstava svijeta G20 održat će sastanke u Washingtonu počevši od četvrtka. (hina/metro-portal)

19.04.2010. 11:23:35
http://metro-portal.hr/mmf-ce-povisiti-prognozu-o-rastu-svjetskog-gospodarstva-na-4-posto-mediji-tokio-19-travnja-2010-hina-reuters-medjunarodni-moneta/38161/