Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2022. 10:31:00
MMD

MMD certificiran TCO certifikatom generacije 9

Novi korak prema održivosti – Philips Monitors je od sada certificiran prema certifikatu TCO, generacije 9

TCO certifikat
TCO certifikat (MMD)

MMD, vodeći stručnjak za zaslone i licencni partner za Philipsove monitore, u prosincu je pribavio certifikat TCO generacije 9 za svoj asortiman visoko održivih proizvoda. Kao jedan od prvih proizvođača koji je dobio ovaj certifikat, Philips Monitors ima rekordan broj od čak 64 certificirana monitora na tržištu. U usporedbi s prethodnim generacijama, certifikat TCO generacije 9 zadovoljava strože i sveobuhvatnije kriterije u širem opsegu, i to tijekom životnog ciklusa proizvoda, i omogućava kritičke sljedeće korake za razvoj održivih IT proizvoda.

Mnogo više od ekološke marke

Certifikat TCO, vodeći svjetski certifikat održivosti za IT proizvode, otkriva probleme i osigurava da industrija poduzima održivije korake u svojem poslovanju. TCO uključuje sveobuhvatan sustav ažuriranih kriterija, neovisnu provjeru i strukturirani sustav za kontinuirano poboljšanje kako bi potaknuo stvarne i trajne promjene. Više informacija možete pronaći na njihovoj mrežnoj stranici.

Kompleksniji okolišni i društveni kriteriji tijekom životnog ciklusa

Kako bi bili podobni za certifikat TCO generacije 9, proizvodi moraju zadovoljiti još strože kriterije iz najnovije certifikacije u nekoliko različitih kategorija, balansirajući performanse proizvoda s energetskom učinkovitošću. Više od 40 novih pokazatelja uspješnosti održivosti prikupljaju i potvrđuju neovisni stručnjaci.

Podizanje svijesti o održivosti s vremenom se može samo više naglašavati, kako za proizvođače tako i za potrošače. S jedne strane, TCO certificiranje izvrstan je način da robne marke i brendovi na vrhu popisa svojih prioriteta drže upravo odgovornost za okoliš i društvo. S druge strane, daje mogućnost odabira proizvoda s oznakom TCO certifikata onim potrošačima koji svjesno ulažu napore u brigu o okolišu.

Održivost na sljedećoj razini

Philips Monitors prihvatio je pristup s održivošću kao glavnom smjernicom i krajnjim ciljem tijekom cijelog proizvodnog ciklusa. Kao što to jamči certifikat TCO generacije 9, Philipsovi monitori proizvode se odgovorno s obzirom na okoliš i sigurnost, a imaju i niz inovativnih i ekološki prihvatljivih tehnologija koje štede energiju te se proizvode u opskrbnom lancu gdje su održivost i etički problemi prioritet.

Primjerice, dvije bitne "zelene" značajke Philipsovih monitora ugrađene su u većinu njegovih proizvoda. PowerSensor štedi do 70 % energije, smanjujući svjetlinu monitora kada je korisnik odsutan. LightSensor prilagođava pak svjetlinu zaslona prema ambijentu. Modeli Philips 242B1G i Philips 272B1G dva su energetski najučinkovitija monitora na svijetu, koji pružaju novu razinu uštede energije bez ugrožavanja produktivnosti.

Snaga uzvraćanja usluga

Philips Monitors aktivno radi na transparentnom i etičkom procesu. Osim podizanja svijesti i pomaganja korisnicima da smanje potrošnju energije i donose održive odluke, Philipsovi monitori aktivno pridonose ciljevima održivog razvoja na koje možemo ostvariti najveći utjecaj, a koji se mogu pronaći ovdje.

14.01.2022. 10:31:00
http://metro-portal.hr/mmd-certificiran-tco-certifikatom-generacije-9/136002/