Metro-portal.hr

objavljeno 04.12.2009. 12:10:35
TEŠKA SITUACIJA

Mljekari prosvjeduju pred ministarstvom poljoprivrede

Uz cijenu mlijeka od 3,20 kuna mljekari traže i da se ubrza isplata državnih potpora zbog teške situacije u mljekarskom sektoru

(Damjan Tadić/Cropix)

Pred Ministarstvom poljoprivrede u Vukovarskoj ulici okupljaju se proizvođači mlijeka, oko 11 sati bilo ih je 60-ak, koji prosvjedom upozoravaju na probleme mljekara i tešku situaciju u tom sektoru.

Tražimo realnu otkupnu cijenu mlijeka, a to je 3,20 kuna po litri, jer s trenutačnom cijenom od 2,20 kuna ne možemo opstati, izjavio je novinarima potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka i predsjednik koordinacije udruga proizvođača mlijeka Bjelovarsko-bilogorske županije Mladen Šolčić.

Prosvjednici i dalje pristižu pred zgradu Ministarstva u kojem se održava redovna sjednica savjeta za mlijeko.

Na okupljanje pred resornim ministarstvom i time potporu njihovim predstavnicima u pregovorima, mljekare je pozvao krizni stožer Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka koji, uz cijenu mlijeka od 3,20 kuna, traži i da se ubrza isplata državnih potpora zbog teške situacije u proizvodnji mlijeka.

Traže također i rješavanje problema blokada računa proizvođača mlijeka zbog nemogućnosti servisiranja kredita. (hina/metro-portal)

04.12.2009. 12:10:35
http://metro-portal.hr/mljekari-prosvjeduju-pred-ministarstvom-poljoprivrede/27857/