Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2012. 23:13:00
MR. RIGHT (NOW)

Mlađe žene sanjaju o Faci, a starije se udaju za gospodina Razumnog

Mlađe žene imaju visoke kriterije te kod muškaraca traže izgled, novac, ambiciju i iskrenost, dok starije žene više cijene dobrotu, humor i pouzdanost

Fotografija vijesti

Moderne su djevojke i žene svakako samostalne i sposobne brinuti same o sebi, ali većina mlađih žena i dalje smatra bogatstvo, ambiciju i dobar izgled vrlo poželjim karakteristikama koje bi njezin idealan frajer trebao imati. S druge strane, kako idu starije, žene se ipak sve više okreću nekim drugim kvalitetama, kažu znanstvenici.

Nedavno je istraživanje pokazalo kako su mlađe žene sklonije tomu da budu zavedene bogatim, moćnim i zgodnim muškarcem, dok starije više pozornosti pridaju kvalitetama poput pouzdanosti i kompatibilnosti.

Studija provedena na više od 9000 žena između 16 i 75 godina pokazala je kako bogati i ambiciozni muškarci odlično prolaze kod djevojaka i mlađih žena, a gotovo polovica ih priznaje i kako traže nekoga tko im može zadovoljiti potrebu za skupim modnim krpicama i različitim gadgetima. Četvrtina ih tvrdi kako traže muškarca koji visoko cilja u svojoj karijeri. Isto tako, mlađim je ženama vrlo bitan i fizički izgled potencijalnog partnera.

S druge strane, više od polovice starijih žena traže muškarca koji će biti uz njih u teškim vremenima i to ističu kao najvažniju muškarčevu kvalitetu.

„Zanimljivo je vidjeti što različite generacije žena traže u svojim muškarcima. Mlađe žene imaju doista visoke kriterije, budući da žele izgled, novac, ambiciju i iskrenost, dok starije žene više cijene dobrotu, humor i pouzdanost" rekla je Siobhan Freegard, voditeljica studije.

Sve generacije žena slažu se kako je seksualna kemija vrlo važna u vezi, a zanimljivo je kako je kemija važnija ženama u 70-ima nego onima u 40-ima. Istraživači smatraju kako je to zbog toga što žene u 40-ima još uvijek stavljaju obitelj na prvo mjesto svojih preokupacija, sve dok im se djeca ne osamostale i odu iz obiteljskog doma.

„Lijepo je vidjeti kako se ženama nakon pedesete vraća želja i potreba za seksualnom kemijom, pokazujući kako žene i tada vrednuju ono što ih je  nekoć davno i spojilo s partnerom" rekla je Siobhan.

U siječnju ove godine dr. Catherine Hakim sa Londonske škole za ekonomiju provela je studiju koja je pokazala kako se žene danas udaju češće nego što su to radile 40-ih godina prošlog stoljeća. Istovremeno, čak 64 žena tvrdi da im je cilj udati se za muškarca koji zarađuje više od njih, dok niti jedna jedina žena nije rekla da se želi udati za muškarca koji zarađuje slabije.

29.09.2012. 23:13:00
http://metro-portal.hr/mladje-zene-sanjaju-o-faci-a-starije-se-udaju-za-gospodina-razumnog/61633/