Metro-portal.hr

objavljeno 10.03.2013. 11:26:00
KOJI STE PO REDU

Mlađa djeca otvaraju svoje biznise i veći su avanturisti

Sentimentalnost i osjetljivost karakteristike su starije djece, uz izražen perfekcionizam, no mlađa su djeca uspješnija u školi

Jedinci će se teško odlučiti za ovakvo zanimanje
Jedinci će se teško odlučiti za ovakvo zanimanje (Arhiva)

Redoslijed rađanja u obitelji već dokazano ima veze sa seksualnim preferencijama, o čemu smo već pisali, a nova su istraživanja pokazala utjecaj na posao i profesionalne obaveze. 

Naime, jedinci u prinicipu biraju zanimanja koja se zbivaju u uredima, a jako rijetko na otvorenom ili malo avanturističkija. Stručnjaci vjeruju da je razlog ovakvog odabira činjenica da su se roditelji prema njima ponašali izuzetno zaštitnički, za razliku od roditelja koji imaju više djece.

S druge strane, mlađa se djeca vrlo često upuštaju u poslove koji su povezani s fizičkim rizicima, za što odgovornost ponovno snose roditelji koje drugo i svako sljedeće dijete odgajaju s puno manje straha i opuštenije. 

Sentimentalnost i osjetljivost karakteristike su starije djece, uz izražen perfekcionizam, no mlađa su djeca uspješnija u školi. 

Kao i u ostalim aspektima života, i u poslu je važno koji ste po redu rođeni, jer struktura vaše osobnosti ovisi o tome, a posljedično i odabir zanimanja. Prva i jedina djeca uvijek se odgajaju u zaštićenijoj atmosferi, pa tako u životu biraju i teže puteve, ambiciozni su i traže napredak u karijeri.

Mlađa će djeca prije otvoriti vlastiti posao ili često mijenjati poslove jer su neovisni i sigurni u svoje sposobnosti.

10.03.2013. 11:26:00
http://metro-portal.hr/mladja-djeca-otvaraju-svoje-biznise-i-veci-su-avanturisti/76941/