Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2011. 15:44:14
ŽALBA ODBIJENA

Ratko Mladić po hitnom postupku odletio u Haag

Zločinac je prije nekoliko minuta s beogradskog aerodroma poletio za Haag

Fotografija vijesti

Ratko Mladić nalazi se u avionu za Hag. Poletio je u 17 sati i 20 minuta, a na Schipholu, amsterdamskom aerodromu dočekat će ga uz najviše mjere sigurnosti. U dvorište Specijalnog suda u Beogradu, gdje se u pritvoru nalazio haški optuženik Ratko Mladić, danas je nešto prije 16.00 ušla kolona policijskih vozila, piše beogradski portal B92.

Pripadnici žandarmerije, koji nose fantomke na glavi, bliokirali su u 16,05 sati promet ispred zgrade Specijalnog suda.

U dvorište je ušlo pet džipova i jedna "marica". Iz zgrade Specijalnog suda izašla je i Mladićeva supruga Bosiljka, koja je izgledala uplakano. 

Naime danas je popodne Krivično vanpretresno vijeće Odeljenja za ratne zločine u Beogradu odbilo kao neosnovanu žalbu branitelja Ratka Mladića. Vijeće je potvrdilo rješenje o ispunjenosti uvjeta za Mladićevo izručenje Haškom tribunalu, izjavila je Tanjugu glasnogovornica suda Dušica Ristić 

Tom odlukom rješenje o izručenju je postalo pravosnažno i proslijeđeno je na potvrdu ministrici pravde Snežani Malović, dodala je Ristić. Kako saznaje B92, ministrica Malović bi rješenje o izručenju mogla potpisati u 17 sati.

Posle potpisa ministarke, steći će se svi uvjetiza Mladićevo izručenje Tribunalu u Hagu, ali će točno vrijeme izručenja biti čuvano u tajnosti iz sigurnosnih razloga.

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je za AP da će Ratko Mladić biti izručen što je prije moguće.

Vreme izručenja oavisi od toga kada će ministrica pravde Srbije Snežana Malović potpisati rješenje o izručenju Tribunalu u Hagu, ali se očekuje da će to biti napravljeno uskoro, rekao je Vukčević.

31.05.2011. 15:44:14
http://metro-portal.hr/mladica-ce-izruciti-u-sljedecih-nekoliko-sati/59525/