Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2012. 04:37:00
PROSLAVA

Mladen Markač otvorio Trg slobode u Osijeku

Markač je odao počast svim braniteljima, posebno onima koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku

Mladen Markač proveo je dan u Slavoniji
Mladen Markač proveo je dan u Slavoniji (Arhiva)

Obnovljeni osječki Trg slobode večeras je, uoči sutrašnje proslave Dana grada Osijeka, svečano otvorio general Mladen Markač podizanjem gradskog, županijskog i hrvatskog stijega. U Osijeku se branila cijela Hrvatska, rekao je Markač i odao počast svim braniteljima, posebno onima koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku.

Oslobađajuća presuda u Haagu pokazala je da je Srbija agresor i da je Hrvatska vodila pravednu, obrambenu, oslobodilačku borbu za svoju slobodu, rekao je. Domovina se nosi u srcu a sloboda je najveća tekovina koju čovjek ima, kazao je i istaknuo kako u svom srcu nema ljutnje ni želje za osvetom jer to nije put koji vodi u sretnu budućnost koju, rekao je, moramo graditi za sebe i svoju djecu, kazao je general Markač.

U obnovu Trga slobode, koji koji se prostire na 10 tisuća četvornih metara, uloženo je oko 24 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je čestitao Osječanima Dan grada. Simbolika Trga slobode, "najljepšeg hrvatskog trga", velika je jer ga otvara general Markač koji je zajedno s generalom Antom Gotovinom dokazao kako je sloboda najvažnija hrvatska tekovina, kazao je Bubalo. Dodao je kako će i general Ante Gotovina ovih dana posjetiti Osijek.

02.12.2012. 04:37:00
http://metro-portal.hr/mladen-markac-otvorio-trg-slobode-u-osijeku/75210/