Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2010. 21:28:50
USKOČKE TAJNE

Mladen Barišić se za sada brani šutnjom

Barišić se u sjedištu USKOK-a zadržao dva sata, ali nije iznosio obranu na sumnje da je sudjelovao u nezakonitostima u slučaju "Fimi Media"

Mladen Barišić
Mladen Barišić (Bruno Konjević/Cropix)

Mladen Barišić, bivši šef Carine i rizničar HDZ-a, večeras nije iznio obranu pred USKOK-ovim istražiteljima koji ga sumnjiče da je umiješan u aferu "Fimi-Media". Barišić se u sjedištu USKOK-a večeras zadržao oko dva sata no, kako se doznaje od njegovih odvjetnika Ante Madunića i Rajka Mlinarića, za sada nije iznosio obranu na USKOK-ove sumnje da je sudjelovao u nezakonitostima u slučaju "Fimi-Media".

Branitelji nisu željeli otkriti što USKOK stavlja na teret Barišiću, pravdajući se da je riječ o "uskočkom" predmetu te da je postupak tajan. Zbog toga nisu željeli potvrditi niti odbaciti nagađanje medija da se Barišića tereti za višemilijunske štete u poslovima državnih tvrtki HEP, Hrvatske šume i Plinacro s tvrtkom "Fimi-Media" u vlasništvu Barišićeve dugogodišnje prijateljice Nevenke Jurak, koja je od kolovoza u pritvoru. Sumnja se da se preko te tvrtke iz državnih poduzeća izvlačio novac od kojega je dio navodno završio i u crnom fondu HDZ-a.

Odvjetnik Madunić ranije je danas izjavio da se Barišića sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, protuzakonito posredovanje i poticanje na zlouporabe položaja i ovlasti.

Nakon saslušanja, Barišić je nešto prije 20 sati policijskim vozilom sa zatamnjenim staklima odvezen natrag u Jedinicu za zadržavanje na Sjenjaku. Očekuje se da će USKOK sutra od zagrebačkog Županijskog suda zatražiti da Barišiću odredi jednomjesečni istražni zatvor. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 21:28:50
http://metro-portal.hr/mladen-barisic-se-za-sada-brani-sutnjom/48948/