Metro-portal.hr

objavljeno 07.08.2011. 21:55:00
TAJKUNI

Mitrović i TV Pink u privatnom ratu s Hrvatskom

Zbog zapljene jahte Mitrović počeo blatiti Hrvatsku koristeći svoje medije, a prijeti i advokatima u europskim metropolama

Krenuo je s Todorićevom tunom i reklamama za hrvatski turizam

Nakon što je poslije zaplijene njegove jahte "EL Bosco" u Hrvatskoj zbog kršenja propisa odlučio zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije te najavio blokadu hrvatske glazbe i kinematografije vlasnik te medijske kuće Željko Mitrović izdao je nalog da se u ponedjeljak svih pet zrakoplova kompanije „Air Pink" s odvjetničkim timovima zaputi u Bruxelles, Strasbourg, Berlin, London i Hrvatsk, prenosi Hina.

Kako se navodi u njegovu priopćenju, oni će tamo odnijeti obimnu dokumentaciju "o selektivnom provođenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih tijela Republike Hrvatske i dokumentaciju kojom će se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar različitih institucija ".

U Mitrovićevim izjavama za beogradske medije se navodi kako mu se "još financijski gubitak nije zaista desio, ali je spreman na sve".

"Operacija nadoknađivanja štete vezane za slučaj El Bosco još nije ni počela. Namjeravam da štetu nadoknađujem na najmanje pet različitih načina. Oročio sam da ću barem tri godine nadoknađivati štetu ukoliko izgubim jahtu. Vrlo brzo će se razotkriti tko sve stoji iza ovog slučaja i za koga se namješta ova besramna licitacija", rekao je Mitrović za beogradski Blic.

Taj list, međutim, u subotu piše kako "usprkos tvrdnjama čelnih ljudi s Televizije Pink da su im reklamni blokovi stopostotno popunjeni, te zbog toga ukidanje reklamiranja hrvatskog turizma neće biti potez kojim će izgubiti", stoji činjenica da su računi te televizije u blokadi.

Poduzeću za informiranje i marketing "Pink international company" u sklopu koje su radio i tv, koja je u vlasništvu Željka Mitrovića, blokiran je račun od 2. kolovoza. Prema podacima Narodne banke Srbije ova tvrtka duguje oko 12,2 milijuna dinara (oko 120 tisuća eura), a u proteklih dvanaest mjeseci račun joj je bio blokiran ukupno 116 dana, dok ostale Mitrovićeve tvrtke nisu u blokadi.

07.08.2011. 21:55:00
http://metro-portal.hr/mitrovic-i-tv-pink-u-privatnom-ratu-s-hrvatskom/62069/