Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2014. 11:30:44
MYTHBUSTERS

Mitovi o ljepoti koje treba srušiti

Uz seks, ljepota je područje u kojem vjerojatno ima najviše mitova, pa vam donosimo nekoliko njih u koje ne trebate vjerovati

Biti lijep nije jednostavno
Biti lijep nije jednostavno (Arhiva)

Ljepota je posao, složit će se svaka žena koja, kako su pokazala nedavna istraživanja, dnevno u prosjeku provede 55 minuta pred ogledalom kako bi izgledala lijepo, mladoliko i svježe.

No, kao i u seksu, i ljepota je tema oko koje se pletu mnogi mitovi, a većinu od njih vrijedi razbiti kako ne biste uzalud trošili vrijeme i novac bez stvarnih rezultata. Primjerice, celulit je boljka koja muči mnoge žene, i dolaskom proljeća i ljeta nema niti jedne koja neće uzdahnuti i pokušati ga se riješiti.

Obično se traže instant rješenja poput neke skupe kreme od bogznačega koja bi trebala celulit zbrisati za mjesec dana. Neće ići. Kreme koja skida 100 posto celulita nema, ona će vam malo učvrstiti i izjednačiti kožu, ali to je sve. Vježbanje, puno vode i ciljane masaže jedini su način za uklanjanje celulita.

Jednako tako, flasteri za nos neće vas riješiti mitesera, ma što pisalo na njima. Oni će izvući prljavštinu koja je skupila na licu, no miteseri će i dalje biti tamo gdje su bili. Znači, naći dobru ponudu, otići kod kozmetičarke koja će vam to riješiti mehanički.

Kod njege lica ima još dosta mitova, a jedan od njih je da masnoj koži ne treba hidratacija. Treba, kao i svakoj drugoj, no za to postoje posebne kreme za masnu kožu, koje i nisu toliko skupe da ih ne možete sebi priuštiti.

Tonik za čišćenje je obavezan, ma što vam govorili, neka bude bezalkoholni i prilagođen vašem tipu kože, a i ostale proizvode morate koristiti u skladu s tim, obraćajući pritom pažnju na godišnje doba - svako traži drugačiju njegu

27.02.2014. 11:30:44
http://metro-portal.hr/mitovi-o-ljepoti-koje-treba-srusiti/83519/