Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2015. 21:30:00
STVARNO?

Mitovi o braku koji nisu točni

Brak je jedna od onih životnih institucija oko koje se plete cijeli niz priča i savjeta, a uz sve to dolazi i gomila mitova koji nisu istiniti

Istine i laži o braku
Istine i laži o braku (Arhiva)

Brak je institucija koja s godinama sve više gubi tradicionalne poklonike, uz povećan interes LGBT skupina koje nisu mogle ostvariti takvo pravo, a kad se pogleda koliko se mitova plete oko njega, možda nije ni čudo ...

Tako, recimo, stalno govore kako je brak korisniji za muškarce, no ozbiljna su istraživanja pokazala da oba spola imaju jednako vrijedne koristi od braka, iako su različite - muškarci imaju više koristi za zdravlje, a žene za materijalni status. 

>> Mitovi o braku koje treba razbiti >>

Uobičajeno se izjavljuje da djeca zbližavaju partnere i povećavaju sreću u obitelji, a i tu se istraživanja ne slažu - prvo je dijete uvijek velik stres i razlog udaljavanja partnera.

Ništa manji mit nije ni onaj o sreći i romantici koji su potrebni za uspješan i dugotrajan brak. Ako pitate ljude u sretnom braku, oni će na prvo mjesto staviti prijateljsku komponentu braka i predanost obavezi.

>> Koliko zapravo ima seksa u braku >>

No, jedan od glavnih mitova je onaj o seksu, po kojem samci imaju bolji seksualni život. Ne, to nije istina, zapravo je potpuno suprotno - ljudi u braku imaju seks puno češće i ocjenjuju ga boljim od samaca.

Stoga, ako su vam htjeli neku od ovih tvrdnji prodati pod općepoznatu istinu, ne dajte se zavarati.

18.01.2015. 21:30:00
http://metro-portal.hr/mitovi-o-braku-koji-nisu-tocni/89631/