Metro-portal.hr

objavljeno 12.12.2013. 15:09:00
MYTHBUSTERS

Mitovi o braku koje treba razbiti

Brak je institucija oko koje se pletu mnogi mitovi, a zapravo se radi o bapskim pričama koje samo plaše ljude pred ulaskom u brak

Što trebate znati o braku
Što trebate znati o braku (Shutterstock)

Što ćete sve čuti o braku prije nego što uđete u njega vjerojatno bi moglo ispuniti najdeblju knjigu na svijetu, a savjeti će se razlikovati od osobe do osobe i bit će, najčešće, dijametralno suprotni.

Zato je neke od mitova vezanih uz brak potrebno razbiti kako ne biste živjeli u strahu. Tako, recimo, izjava da nikad više nećete osjetiti leptiriće u trbuhu, kao što vam se dogodilo na prvom izlasku ili prilikom prvog poljupca. To je potpuna glupost, a da je tome tako uvjerit ćete se prvom prilikom kad će vas partner tješiti u trenucima kad vam je najteže.

Žene se boje braka ako su imalo samosvjesne jer ova tradicionalna okolina želi od žene napraviti majku i domaćicu, no u stvarnosti imate izbora i sve je moguće uz pravog partnera. Zajednički život donosi i zajedničke obaveze, pa ovdje zapravo imate potpunu slobodu izbora: kakvog partnera prihvatite, tako će vam i biti.

Jednako tako nećete se morati odreći prijatelja, jer će pravi partner prihvatiti vaše prijatelje kao svoje, a i vašu želju da se povremeno družite s njima bez njega.  

No, brak ima i tamnu stranu ponekad, a to se pogotovo odnosi na snove o braku kao o zajednici koja će riještiti probleme koje imate u vezi i pridonijeti zbližavanju. Ako nešto nije u redu u odnosu s partnerom, brak je zadnja stvar koja će to popraviti, stoga ne srljajte ...

12.12.2013. 15:09:00
http://metro-portal.hr/mitovi-o-braku-koje-treba-razbiti/82130/