Metro-portal.hr

objavljeno 17.01.2014. 14:18:00
MYTHBUSTERS

Mitovi i legende o celulitu koje treba razbiti

Kako se riješiti grozne narančine kore? Moguće je imati tijelo za plažu s reklama, no ako to mislite ovog ljeta, vrijeme je da počnete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Celulit je jedna od onih stvari o kojima se ne govori u društvu, barem ne previše, koja vas muči u kupaonici dok se tuširate ili kupate, a najviše vam ide na živce u trenucima kad birate kupaći kostim.

Takva stvar zaslužuje raskrinkavanje mitova koji su se godinama taložili oko nje, pa se portal JustForMe odlučio stati na kraj bapskim pričama i krenuti otvoreno i jasno na narančinu koru na ženskim bedrima, bokovima i stražnjicama.

Za početak, popljuvali su sve kreme protiv celulita tvrdeći kako nema šanse da se celulit ukloni pilingom ili kremom, ma kako skupa bila i od čega god bila napravljena. Celulit nije problem kože, on leži ispod nje pa kreme za kožu tu ne pomažu. 

Jednako mišljenje imaju i o raznim tretmanima koji se uvelike reklamiraju, od kućnih varijanti do skupih spa tretmana koji vas, prema mišljenju njihovih stručnjaka, mogu riješiti samo novca na računu, a ne i celulita.

Djelomičnu utjehu mnoge žene nalaze u tvrdnji da se radi o genetskoj predispoziciji, no niti to nije točno - celulit s genetikom nema veze i moguće ga je ukloniti, ma što vam govorili o tome.

Kako? Jedino vježbanjem, ciljanim na određena područja. Većina takvih vježbi je zapravo jednostavna, no problem je u tome što ih fitness treneri u velikoj većini ne znaju. Vježbe za celulit trebaju učvrstiti mišiće, oblikovati ih i poboljšati im tonus, a masno će se tkivo otopiti tijekom vježbanja kao energija za mišiće. 

Pa, evo nekoliko takvih vježbi:

17.01.2014. 14:18:00
http://metro-portal.hr/mitovi-i-legende-o-celulitu-koje-treba-razbiti/82758/