Metro-portal.hr

objavljeno 24.06.2012. 13:20:28
NOVI TREND NA POMOLU?

Mirisanjem prljavog rublja do idealnog partnera

Za ljude koji su izgubili vjeru u spojeve osmišljen je grupni sastanak na kojemu se mirisanjem nošenih pidžama bira srodna duša

Fotografija vijesti

Ljudi koji su isprobali sve konvencionalne i nekonvencionalne metode pronalaska srodne duše, poput interneta ili brzinskih spojeva, na raspolaganju imaju još jedan način da upoznaju idealnog partnera - mirisanjem njegove ili njezine prljave odjeće.

Naime, u New Yorku i LA-u su organizirani sastanci na kojima su samci morali donijeti odjeću u kojoj su spavali tri noći. Njihove pidžame su numerirane i spremljene u vrećice koje su bile klasificirane bojama, plava za muške, roza za žene.

Vrećice su potom bile razbacane po prostorija, a kandidati su hodali uokolo i mirisali njihov sadržaj. Ako im se dopala aroma, njihova fotografija s vrećicom se objavila na velikom video zidu kako bi im vlasnik prljave odjeće mogao pristupiti i započeti razgovor koji bi mogao prerasti u romantičnu vezu.  

Iza ove pomalo odvratne metode stoji 25-godišnja Judith Prays koja nikako nije mogla pronaći srodnu dušu. Amerikanka je na ideju došla kada je shvatila da se iz brojnih propalih veza živo sjeća samo mirisa muškarca.

Iako je mirisanje odjeće vrlo neobična metoda, ona ima uporište u znanosti. Naime, studija sveučilišta u Chicagu pokazala je da se ljudima sviđaju različiti tjelesni mirisi, a znanstvenici kažu kako ta pojava služi za sprječavanje incesta i genetskih bolesti djece.  

Sastanci su rezultirali jednom ljubavnom vezom i nekoliko desetaka izlazaka na spoj.  

24.06.2012. 13:20:28
http://metro-portal.hr/mirisanjem-prljavog-rublja-do-idealnog-partnera/72163/