Metro-portal.hr

objavljeno 04.10.2010. 13:53:48
BABBAR DARK

Minifesto od četvrtka u Babbaru

U tri dana Minifesta očekuju vas nastupi domaće grupe Penguin Radio, Haris Piltona iz Ljubljane i Fare Soldija iz Udina - OSVOJITE ULAZNICE

Babbar
Babbar (Babbar Dark)

Bar Club Babbar iako otvoren prije tri godine od jeseni doživljava  svoju drugu mladost. Intimni prostor odvojen na prvi - bar i drugi mini club dio s velikim plesnim podijem postao je hit među ljudima koji žele intimnost nečije kućne zabave u centru grada sa svim "beneficijama" noćnog izlaska. U suradnji sa mladom i perspektivnom DJ booking agencijom Funk Airlines Bookings Babbar je dosad ugostio DJ legendu Paul Murphya iz Londona, DJ Maestra iz Amsterdama te niz renomiranih domaćih DJ-a.

U periodu od 7. do 9. listopada prvi put se organizira događanje pod nazivom Minifesto. Zašto Minifesto? Format u kojem će biti realiziran je najviše sličan festivalskom, ali u puno manjem i intimnijem izdanju, u drugu ruku to je i proglas da se zaustavi monotonija koja je ulovila centar grada. Mogućnost da se kaže ne kolotečini i rutini te da se pokaže da i Zagreb može konkurirati ostalim europskim metropolama. Otvorenje minifesta pripada mladom zagrebačkom bendu Penguin Radio, dok u petak nastupa Haris Pilton iz Ljubljane, a subota je rezervirana za trenutno najpopularniji talijanski producentski duo Fare Soldi.

Osvojite ulaznice za Harisa Piltona na Metro portalu!

Haris Pilton
Sa preko 150 nastupa u protekle dvije godine po cijeloj Europi, ovaj anagram američke nasljednice definitivno plijeni pozornost na glazbeno-produkcijskoj sceni. Samo ime je suprotnost onomu na što podsjeća, što je filozofija koju propagira i sam Haris. Ispod silnog blještavila i glamura, čovjeku ipak samo ostaje ona prava zabava uz bilo koju vrstu glazbe koja u tom trenutku živom organizmu odgovara. I tu dolazi Haris Pilton. Futuristički scenarij glazbenog Tarantina koji ništa ne prepušta slučaju ili možda ipak previše toga odjednom?  Nezamislivi spoj velikih ciganskih brass bandova pomješanih sa drum'n'bass ritmovima recept je za vrhunsku svirku i plesnjak.

faresoldi1.jpg
Fare Soldi

Fare Soldi
Fare Soldi je frisco disco (kako oni nazivaju svoj stil muzike) duo iz Udina. Santana Pasta i Luka Cranifull u svom muzičkom vremeplovu publiku provode kroz sve žanrove s ciljem da odgovore na svoju najveću dilemu - plešu li ljudi bolje kad su nasmijani. Do sada nepoznati široj publici, u zadnjih pola godine digli su prašinu remiksirajući Congorockov "Babylon" i dovodeći pred javnost možda najzanimljiviji neslužbeni remix pjesme 'Barbra Streisand' super grupe Duck Sauce koju sačinjavaju velikani Armand van Helden i A-Trak. Pod utjecajem su doslovno svih žanrova i muzičkih epoha, a laičko uho može prepoznati utjecaje Daft Punka, In Flagrantija, The Glimmersa, The Knife-a te rock bendova 70-ih i revival rockabilly sastava 80-ih. Vlasnici su Ritomaker Recordsa pod čijom etiketom su izbacili četiri albuma. Trenutno pripremaju svoj novi album i nastavljaju radit nove remikseve za izvođače kao što su LBCK.

Osvojite ulaznice za Fare Soldi na Metro portalu!

Ulaznice:
Koncert Penguin Radija u četvrtak je besplatan za sve posjetitelje.
Ulaznice za petak i nastup Haris Piltona su 20 kuna u pretprodaji, 30 kn iza ponoći na dan nastupa.
Fare Soldi ulaznice u pretprodaji su 40 kn, 50 kn iza ponoći na dan nastupa.
Cijena karte za petak i subotu je 50 kuna.

Sva događanja počinju u 20 sati. Od 20-21 čekaju vas promotivne cijene pića, a od 21:30 do 22:00 promotivne cijene rakije. Pušenje je dozvoljeno, besplatan wi-fi je dostupan.

Sve informacije vezane za karte mogu se dobiti na broj:

+385 97 7991181 Mirza
facebook.com/babbarzagreb

04.10.2010. 13:53:48
http://metro-portal.hr/minifesto-od-cetvrtka-u-babbaru/49205/