Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2012. 21:39:00
BB10

Mini BlackBerry 10 Jam u Mariboru

Konferenciju će otvoriti predstavnici RIM-a koji će dati uvodnu riječ, nakon čega će developerima biti predstavljene različite tehnologije

Mini BlackBerry 10 Jam
Mini BlackBerry 10 Jam (RIM)

BlackBerry Developer Group Balkan organizira prvi Mini BlackBerry 10 Jam, 24. studenog, pod pokroviteljstvom Fakulteta za elektrotehniku, računarstvo i informatiku u Mariboru (FERI). Profesionalnom skupu, sa dodatnim zabavnim sadržajima, prisustvovat će i vodeći predstavnici RIM korporacije, kao i neki od slovenskih VIP gostiju. Predstavnici RIM korporacije će prezentirati najnovije uredjaje, čije se lansiranje očekuje 2013.

Mini BlackBerry 10 Jam ima za cilj ujediniti iskustvo i znanje developera iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne, Crne gore, Kosova i Makedonije i na taj način učvrstiti veze u samoj grupi, omogućiti bolji protok informacija i razmjenu znanja, a samim tim dobiti veći potencijal za razvoj novih aplikacija. BlackBerry Developer Group Balkan je osnovan kako bi omogućio najbolju moguću razmjenu informacija i podršku u znanju od strane BB stručnjaka kako bi se postigli najbolji efekti od strane developera.

Početak nove ere: BB pruža podršku developerima

Mini BlackBerry 10 Jam je prvi skup ovakvog tipa u Sloveniji i na Balkanu uopće, ali je sigurno neće biti i jedini. Najpoznatiji gost na skupu bit će svakako Aaron Ardiri, koji je kao RIM Senior Evangelist i specijalist za stvaranje i portanje aplikacija za PlayBook OS i dolazeći BlackBarry 10, odgovoran za kontakt s developerima. On će predstaviti evoluciju nove arhitekture na kojoj se bazira smart BlackBerry 10, a developeri će s druge strane imati šansu testirati nove modele, kontaktirati predstavnike i uvjeriti se u posvećenost kompanije ljudima koji će razvijati aplikacije u budućnosti na ovim uređajima. Osim njega na skupu će biti prisutan i Luca Filigheddu, iskusni RIM BlackBerry Developer Evangelist u regiji EMEA kao i Dennis Reumer, eksterni development partner i manager Netherlands BlackBerry Developer Group, specijalist za razvoj aplikacija u BB ambijentu.

Najbolja Web podrška

BlackBerry je svjestan važnosti Web podrške. Web developeri vide ogroman potencijal u budućnosti u novom stadnardom markup jeziku HTML5, koji je već preokrenuo Web naglavačke. RIM korporacija naravno vodi računa da u okviru BlackBerry 10 implementira revolucionarni browser koji je već ocijenjen s 484 od ukupno 500 poena na uporednom testu sa ostalim uređajima (Apple iOS 6.0 je osvojio 360, Google Android 4.0 tek 280).

Android apps

BlackBerry predstavlja otvorenu platformu koja pruža mogućnost razvoja aplikacija na različitim jezicima. To se prije svega odnosi na Qt/C++ Castades UI API, C/C++ native SDK, HTML5, Adobe AIR ActionScript i Android Runtime Java. Posebno je interesantna mogućnost izvođenja Android aplikacija na ovim platformama, gdje developeri mogu svoje postojeće aplikacije kroz nekoliko jednostavnih koraka prepakirati za BlackBerry 10 OS ili PlayBook OS i predstaviti ih korisnicima.

Garancija vrijedna 10.000 dolara

RIM kao korporacija koja ja razvila BlackBerry 10 uređaj i OS potpuno je uvjerena u njihove razvojne potencijale. Njihovo povjerenje u razvijeni proizvod je toliko da su spremni developerima ponuditi garanciju od 10.000 USD po aplikaciji u okviru svog 10K Developer Commitment programa. Ukoliko developeri ne zarade 10.000USD godišnje sa svojom aplikacijom, RIM će nadoknaditi razliku u cijeni.

Agenda

Developerski "jam" bit će organiziran u prostorijama fakulteta (FERI) od 11.00 do 19.00h. Konferenciju će otvoriti predstavnici RIM-a koji će dati uvodnu riječ, nakon čega će developerima biti predstavljene različite tehnologije kao što su Native BPS/Qt/Cascades, HTML5, app packaging, Adobe Air i Android Runtime. Posle kratkog predaha sudionici će moći se relaksirati od 21h na VIP BlackBerry Partyju koji će se održati u renoviranom klubu PlusMinus. Svi sudionici skupa će ujedno sudjelovati u nagradnoj igri pa nije isključeno da se mnogi vrate kući s novim BlackBerry uređajem ili drugim nagradama!

Sve informacije o samom događaju kao i predavačima i gostima mogu se pronaći na web stranici www.bbdevbalkan.com .

Registrirajte se na na minibb10jam.eventbrite.com

Registracija je besplatna!  

28.10.2012. 21:39:00
http://metro-portal.hr/mini-blackberry-10-jam-u-mariboru/74577/